Al-Atija izcīna jau piekto uzvaru šī gada Dakaras ralllijreidā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Nasers Al-Atija Dakaras rallijreidā
Nasers Al-Atija Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota") ceturtdien rallijreida "Dakara" desmitajā posmā izcīnīja uzvaru, kas viņam šogad bija jau piektais panākums, taču kopvērtējuma līderis aizvien ir francūzis Stefans Petransels ("Mini").

Sacensību pirmspēdējā posmā nepilnu 470 kilometru garo maršrutu visātrāk veica Al-Atija, kurš finišu sasniedza četrās stundās 34 minūtēs un 24 sekundēs. Viņš par nepilnām divām minūtēm apsteidza kopvērtējuma līderi Petranselu, bet spānis Karloss Sainss ("Mini") bija vēl pusminūti lēnāks.

Petransels piektdien sacensību pēdējo posmu, kas stiepsies 225 kilometru garumā, sāks ar 15 minūšu un piecu sekunžu pārsvaru pār Al-Atiju. Pēdējā etapa finišs paredzēts Džidā.

"Zaudējām vien dažas minūtes, kas neko nenozīmē," pēc pirmspēdējā etapa teica Petransels. "Palikusi vairs tikai viena diena. Jāsakrusto pirksti un jācer, ka sacensību beigās aizvien būsim pirmajā vietā."

Pēc 306 nobrauktiem kilometriem Petransels bija iekrājis vairāk nekā trīs minūšu pārsvaru pār Al-Atiju, taču viņa spēkratam divreiz plīsa riepa. 

Fotogalerija: Dakaras rallijreida 6.- 10.posms

"Šodienas etaps bija sarežģīts, par ko iepriekš arī brīdināja organizatori. Nebija viegli vadīties pēc navigācijas, tāpat nepalīdzēja divas pārdurtās riepas. Otro mums nācās mainīt kāpās," skaidroja Petransels.

Francūzis norādīja, ka pēc otrā negadījuma ar riepu bijis neliels izbīlis, jo zem smilšu kāpām slēpās akmeņi, kuros nebija tik viegli pamanīt. Petranselam sākotnēji licies, ka spēkrats ir piedzīvojis lielākus bojājumus, tomēr beigās viss atrisinājies veiksmīgi.

Tikmēr Al-Atija pauda gandarījumu, ka šo posmu izdevies aizvadīt bez būtiskām tehniskām ķibelēm. Tās katarietim nav svešas, jo šogad rallijreida laikā jau nomainītas 16 pārdurtas riepas.

Vieglo automašīnu klases kopvērtējuma līderis ir Petransels. Viņš par 15 minūtēm un piecām sekundēm apsteidz Al-Atiju, bet Sainss zaudē vairāk nekā stundu.

Savukārt motociklu klasē etapu visātrāk veica Lielbritānijas pārstāvis Sems Sanderlands (KTM). Viņš finiša līniju šķērsoja pēc četrām stundām 35 minūtēm un 12 sekundēm. Čīlietis Pavlo Kintanilja ("Husqvarna") viņam zaudēja nedaudz vairāk nekā divas ar pusi minūtes, bet trešo vietu izcīnīja Kevins Benavidess no Argentīnas ("Honda").

Sanderlands jau 2017.gadā izcīnīja uzvaru "Dakara" rallijreidā.

"Zināju, ka šodien man ir teju vai pēdējā iespēja uzvarēt, tāpēc atdevu visus spēkus," pēc panākuma teica brits. "Priekšā ir vesela diena. Jebkas var notikt."

Dienu iepriekš pēc piedzīvotas avārijas no sacensībām izstājās līderis čīlietis Hosē Ignasio Korneho.

Motociklu klases kopvērtējuma līderis ir Benavidess, kurš par četrām minūtēm un 12 sekundēm apsteidz Sanderlandu. Tikmēr pagājušā gada čempions no ASV Rikijs Breibeks līderim zaudē septiņas minūtes un 13 sekundes.

Piektdien sacensību pēdējais etaps vedīs no Alulas līdz Džidai.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies piektdien Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu