"Senators" ģenerālmenedžeris: Mums ir labāki spēlētāji nekā Balcers

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: bellevillesens.com

Otavas "Senators" komandā ir labāki spēlētāji nekā Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers, uzskata Kanādas kluba ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions.

Balcers šonedēļ tika ievietots Nacionālās hokeja līgas (NHL) neaizsargāto spēlētāju sarakstā. 24 stundu laikā citi NHL klubi varēja piesaistīt sastāvam Latvijas hokejistu, un šo iespēju izmantoja Sanhosē "Sharks".

"Mēs vēlam viņam veiksmi Sanhosē. Mums šķita, ka mums ir labāki spēlētāji, kuri var spēlēt "Senators" rindās," portālā "Ottawa Citizen" citēts Dorions.

"Tas ir risks, kas mums jāuzņemas. Mēs bijām vairāk nekā priecīgi par viņa spēli pirms diviem gadiem, bet ne visai par sniegumu pērn," atzina ģenerālmenedžeris.

"Mēs virzāmies tālāk. Mums ir daudz labu un jaunu spēlētāju. Mums ir vairāki spēlētāji, kuri, mūsuprāt, var spēlēt labāk," piebilda Dorions.

"Senators" pērn oktobrī vienojās ar Balceru par divvirzienu līgumu uz vienu sezonu. Nu saistības pārņēmusi "Sharks" komanda.

23 gadus vecais Balcers līdz šim savā karjerā NHL piedalījies 51 spēlē, "Senators" rindās guvis sešus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis lietderības koeficientu -9.

NHL debijas sezonā Balcers piedalījās 36 mačos un sakrāja 14 rezultativitātes punktus (5+9), bet pagājušajā sezonā 15 mačos viņš atzīmējās ar trim punktiem (1+2). 

Balcers pirms NHL pagājušās sezonas pārbaudes spēlē guva traumu. Pēc atlabšanas no savainojuma Latvijas hokejists spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), pārstāvot fārmklubu Belevilas "Senators".

AHL sezona Balceram izvērtās veiksmīga, jo 33 mačos tika sakrāti 36 rezultativitātes punkti (16 vārti + 20 piespēles), tomēr NHL līmenī viņam spēle tik labi nesekmējās.

Balcers laboja Belevilas "Senators" kluba rekordu, ar rezultativitāti izceļoties 15 spēlēs pēc kārtas. Iepriekšējais rekords bija 11 spēles.

2015. gada NHL jauno spēlētāju draftā Balceru ar 142. numuru izvēlējās "Sharks". Savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par Rietumu konferences labāko debitantu.

2018.gadā Balcers bija iesaistīts vērienīgā NHL komandu maiņas darījumā, kurā viņš no "Sharks" nonāca "Senators" paspārnē, savukārt centrālā figūra darījumā bija zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons, kurš no Otavas pārcēlās uz Sanhosē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu