"TTT Rīga" basketbolistēm trešā uzvara trīs spēlēs EWBL turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" piektdien Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) trešajā spēlē izcīnīja jau trešo panākumu pēc kārtas.

Latvijas komanda B grupas trešajā spēlē viesos ar 79:41 (21:15, 15:6, 22:10, 21;10) uzvarēja Grodņas "Olimpia".

Rezultatīvākā "TTT Rīga" rindās ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Megana Hafa, 15 punkti Džesikai Tomasai, bet vēl 12 punktus un četras bumbas zem groziem pievienoja Kitija Laksa. 

Ieva Pulvere bija vienīgā basketboliste, kura devās laukumā, bet punktus nenopelnīja. Viņa gan izcēlās ar piecām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Olimpia" vienībā pa deviņiem punktiem iemeta Katarīna Karpuka un Jūlija Vasiļeviča.

"TTT Rīga" šajā duelī dominēja cīņā zem groziem 52/36. Latvijas komanda spēlē kopumā grozā raidīja 30 no 73 metieniem (41%), kamēr Grodņas vienībai izdevās iemest vien 16 no 58 metieniem (27%).

B grupas līdere ar trim uzvarām četros mačos ir "Horizont", bet otro vietu ar trim panākumiem tikpat spēlē ieņem "TTT Rīga". A grupā "Liepāja"/LSSS vēl nav aizvadījusi savu pirmo maču un pagaidām ir pēdējā, sestajā, vietā.

Latvijas klubu trīs spēlēs Minskā vadīja jūrmalnieks Andris Steļmahs, kurš aizvieto galveno treneri Mārtiņu Gulbi, jo viņam nesen veikta apendicīta operācija.

EWBL pirmajā spēlē "TTT Rīga" trešdien ar 80:72 uzvarēja Minskas "Horizont", bet dienu vēlāk ar 82:61 sagrauta Minskas "Cmoki" komanda.

Spēlēšana EWBL palīdzēs "TTT Rīga" komandai sagatavoties Eirolīgas otrajam sabraukumam, kas notiks 19.-22.janvārī Itālijas pilsētā Skio. Līdzdalība turnīrā ļaus dubultot pašlaik pieejamo starptautisko spēļu skaitu, kā arī palīdzēs izlases kandidātēm iegūt labāku sportisko formu pirms valstsvienību sabraukuma 31.janvārī - 6.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu