Skeletoniste Zunte Pasaules kausā debitē ar 20.vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Dārta Zunte
Dārta Zunte Foto: Mareks Gaļinovskis/bobslejs.lv

Latvijas skeletoniste Dārta Zunte piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē savā debijā Pasaules kausā ierindojās 20.vietā.

Zunte ierindojās 20.vietā, atpaliekot no sacensību uzvarētājas vācietes Tīnas Hermanes 5,85 sekundes.

Hermane uzvarēja, otrajā braucienā sasniedzot jaunu trases rekordu. Viņa par 0,32 sekundēm apsteidza austrieti Janīni Floku un par 0,86 sekundēm - savu tautieti Žaklīni Lellingu.

20 gadus vecā Zunte, kura startēja ar 17 numuru, pirmo braucienu veica ar kļūdām, ierindodamās 20.vietā 21 dalībnieces vidū. Viņa apsteidza Zviedrijas sportisti Lovisu Evaldu, līderei austrietei Janīnei Flokai zaudēdama vairāk nekā trīs sekundes.

Floka par 0,21 sekundi apsteidza vācieti Tīnu Hermani un par 0,22 sekundēm - kanādieti Elizabeti Maieri.

Arī otrajā braucienā Zunte apsteidza vienu sportisti - Francijas pārstāvi Agati Besāru, taču divu braucienu summā Latvijas sportiste palika 20.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1285 punktiem ir austriete Janīne Floka, otrā ar 1195 punktiem ir vāciete Tīna Hermane, trešā ar 1096 punktiem - viņas tautiete Žaklīna Lellinga. Tērauda ar 650 punktiem ir 11.vietā, bet Zunte ar 68 punktiem - 30.vietā.

Kvotu dalībai Pasaules kausā Latvijai iepriekšējā sezonā nodrošināja Endija Tērauda, taču jau iepriekš bija zināms, ka kādā no sacensībām tiks dota iespēja arī Zuntei. Jo īpaši svarīgi viņai bija startēt Sanktmoricā, kur nākamnedēļ Zunte spēkosies pasaules junioru čempionātā. Tikmēr 23 gadus vecā Tērauda šonedēļ cīnās pēc spēka otrā ranga sacensībās - Starpkontinentālajā kausā.

Zunte Sanktmoricā startējusi tikai divas reizes, 2018.gadā piedaloties Starpkontinentālajā kausā un pasaules junioru čempionātā. Šosezon viņa piedalījusies tikai vienās sacensībās - decembrī latviete bija otrā Eiropas kausa posmā Siguldā.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks Kēnigszē, bet janvāra beigās sportisti vēlreiz viesosies Īglsas trasē Austrijā.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu