Video ⟩ Eiropas čempioni Šici izcīna medaļu Pasaules kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latviešu kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics
Latviešu kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics Foto: Paula Čurkste/LETA

Kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici sestdien Oberhofas trasē Vācijā Pasaules kausa septītajā posmā izcīnīja trešo vietu, kamēr vadošajā desmitniekā ielauzties spēja arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, ekipāžai ierindojoties astotajā pozīcijā.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja kopvērtējuma līderi Tomass Štoijs/Lorencs Kollers no Austrijas, kuri pirmajā braucienā sasniedza ceturto ātrāko laiku, bet otrajā mēģinājumā uzstādīja jaunu trases rekordu.

Austrieši 0,009 sekundēm apsteidza olimpiskos čempionus no Vācijas Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu, kamēr brāļi Šici līderiem summā zaudēja 0,016 sekundes.

Šici otrajā braucienā uzlaboja savu starta laiku, taču trases vidusdaļā pieļāva nelielu kļūdu un braucienā sasniedza otro rezultātu.

Gudramovičs/Kalniņš otrajā braucienā labi startēja, bet trases otrajā pusē neizdevās saglabāt pārsvaru pār konkurentiem, kā rezultātā devītais laiks braucienā. Viņi līderiem piekāpās par 0,411 sekundēm un summā ierindojās astotajā pozīcijā.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme otrajā braucienā veica lielisku starta rāvienu, tomēr trases vidusdaļā pieļāva nelielas kļūdas un finišēja 12.vietā. Divu braucienu summā ekipāža bija 0,670 sekundēm lēnāka nekā austrieši, kas ļāva ieņemt 12.pozīciju.

Pirmajā braucienā no Latvijas ekipāžām vislabāk veicās Šiciem, kuri mājiniekiem Vendlam/Arltam zaudēja vien 0,011 sekundes un izcīnīja otro vietu. Gudramovičs/Kalniņš aizvadīja labu braucienu un sasniedza sesto labāko rezultātu, vāciešiem piekāpjoties 0,231 sekundi.

Trešā Latvijas ekipāža Bots/Plūme, kuri dienu iepriekš Nāciju kausa sacensībās ierindojās piektajā vietā, sestdien uzrādīja 11.ātrāko laiku, finišējot 0,387 sekundes aiz līderiem.

Šosezon Latvijas izlases līderu godu apliecinājuši Šici, kuri pirms nedēļas Siguldā tika kronēti par Eiropas čempioniem. Turpat Latvijā bronzu izcīnīja jaunais duets Bots/Plūme, kas pie tiesībām startēt sezonas otrajā pusē tika pēc tam, kad atlases sacensībās bija pārāki par Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš sezonas labāko rezultātu sasniedza Vinterbergā, kur bija ceturtie.

Decembrī notikušajā Oberhofas posmā Šici bija sestie, Bots/Plūma ieņēma devīto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš pēc pirmajā braucienā uzrādītā piektā rezultāta otrajā braucienā krita un samierinājās ar 19.pozīciju. Iepriekšējā sezonā Oberhofā Šici bija otrie, bet gadu pirms tam izcīnīja trešo vietu.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderi ar 556 punktiem ir Štoijs/Kollers, apsteigdami divas Vācijas ekipāžas Toni Egertu/Sašu Benekenu un Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu, kuriem ir attiecīgi 519 un 508 punkti. Brāļi Šici seko ar 433 punktiem, Gudramovičs/Kalniņš ar 280 punktiem ierindojas astotajā vietā, kamēr Bots/Plūme ar 237 punktiem atrodas divas pozīcijas zemāk.

Jau ziņots, ka vīru konkurencē Gints Bērziņš sestdien Oberhofā ierindojās septītajā vietā, kas viņam ir karjeras labākais sniegums. Artūrs Dārznieks ierindojās 15.vietā, bet pozīciju zemāk bija Riks Kristens Rozītis.

Svētdien notiks sacensības sievietēm, kurās Latviju pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīza Tīruma un Ulla Zirne. Nāciju kausā piektdien finišu nesasniedza Elīna Ieva Vītola.

Startam Oberhofā Pasaules kausa posmā pieteikušies 144 sportisti no 21 valsts. Viņu vidū ir 44 sievietes, tikpat vīriešu un 28 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Pasaules kaus sezonas turpinājumā sacensības vēl paredzētas Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu