Glovackis pret Brieža izaicinātāju Okoliju cīnīsies par WBO čempiona jostu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas boksera Maira Brieža bijušais pretinieks polis Kšištofs Glovackis martā cīnīsies par Pasaules boksa organizācijas (WBO) jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). Viņam pretī stāsies Lorenss Okolijs no Lielbritānijas.

34 gadus vecais Glovackis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2019. gadā Rīgā, skandalozajā duelī piekāpjoties Briedim. Viņi cīnījās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, un likme bija arī WBO pasaules čempiona josta, kas Briedim vēlāk tika atņemta, jo nebija iespējams pieprasītajā laikā titulu aizstāvēt.

Polijas bokseris ir bijušais WBO pasaules čempions. Viņš karjerā 33 cīņās cietis divus zaudējumus - pret Briedi un ukraini Oleksandru Usiku.

Glovackim bija paredzēta cīņa pērn decembrī par šobrīd vakanto WBO pasaules čempiona titulu pret Okoliju, tomēr duelis nenotika, jo polis inficējās ar Covid-19.

Okolijs cīnījās pret citu Polijas bokseri - Nikodemu Jezevski, kurš piekāpās britam un cieta pirmo zaudējumu karjerā (līdz šim bija 19 uzvaras, viens neizšķirts).

27 gadus vecais Okolijs profesionāla boksera karjerā izcīnījis 15 uzvaras (12 nokauti), taču zaudējumu viņš nav piedzīvojis.

Glovacka un Okolija duelis plānots 20. martā. Sagaidāms, ka cīņa notiks Lielbritānijā.

Okolijs pērn medijos izteicās, ka viņš vēlas apvienot vairākas pasaules čempiona jostas un pauda gatavību stāties pretī Briedim, kura īpašumā šobrīd ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) josta un žurnāla "The Ring" tituls.

Arī pats Briedis ir izteicies, ka varbūt viņš varētu cīnīties pret Okoliju, taču Latvijas bokseris arī apsver pāreju uz smagsvariem. Briedis pagaidām gan nav publiski paziņojis par turpmākajiem plāniem boksera karjerā.

Jau vēstīts, ka nesen Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu izcīnīja Kongo bokseris Ilunga Makabu, kurš pēc tam norādīja, ka vēlas iegūt Brieža īpašumā esošo "The Ring" jostu. Briedis savulaik izcīnīja WBC jostu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu