Kurucs "Rockets" komandā debitē ar pārliecinoši labāko lietderību

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs sestdien piedzīvoja debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Hjūstonas "Rockets", gūstot divus punktus un kopā ar jauno vienību piedzīvojot zaudējumu.

"Rockets" viesos ar rezultātu 91:103 (30:21, 23:29, 19:25, 19:28) piekāpās Sanantonio "Spurs" komandai.

Kurucs trešdien jaunās sezonas līdz šim iespaidīgākajā darījumā, kurā bija iesaistīta NBA superzvaigzne Džeimss Hārdens, no Bruklinas "Nets" nonāca "Rocekts" komandā. Iepriekšējā mačā viņš vēl nevarēja piedalīties, bet sestdien devās laukumā, kur pavadīja 21 minūti un 18 sekundes, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un aizmetot garām grozam visus četrus tālmetienus. 

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, divreiz kļūdījās un trīsreiz pārkāpa noteikumus. Kurucam vienīgajam no "Rockets" basketbolistiem bija pozitīvs +/- rādītājs (+13), turklāt tas bija pārliecinoši labākais komandā.

"Rockets" komandā ar 24 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām izcēlās Kristians Vuds, tāpat 24 punktus guva Meisons Džounss, bet 21 punkts bija Benam Maklemoram.

"Spurs" rindās ar 24 punktiem atzīmējās Demars Derouzens, bet 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Dežuntem Marejam, kamēr 13+11 šajos divos statistikas rādītājos iekrāja Jākobs Pēltls.

Hjūstonas vienība šajā mačā varēja izmantot tikai astoņu spēlētājus, bet pretiniekiem laukumā devās deviņi basketbolisti.

Ja "Nets" komandā Kurucs šosezon bija radis doties laukumā, kad mača rezultāts bija izšķirts, tad sestdien viņam bija iespēja iesaistīties spēlē jau no ceturtās minūtes. Lai gan saspēlētības trūkuma dēļ neizdevās veiksmīgi noslēgt dažus uzbrukumus, tomēr ar Kurucu laukumā "Rockets" ieguva vadības grožus un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 30:21. Kurucs savus pirmos punktus "Rockets" kreklā guva septītajā minūtē, kad pēc Vuda atjautīgas piespēles ar metienu no groza apakšas panāca 17:10.

Pārējā mača gaitā latvietim neizdevās realizēt četrus tālmetienus, taču "Rockets" līdz trešās ceturtdaļas beigām lielākoties bija vadībā. Savukārt visu ceturto ceturksni priekšā atradās "Spurs", kas svinēja uzvaru ar rezultātu 103:91.

"Rockets" ar četrām uzvarām 11 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 14.vietu, kamēr "Spurs" ar septiņiem panākumiem 13 cīņās ir septītā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu