Laikraksts: Baltkrievijai atņems tiesības rīkot pasaules čempionātu (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: iihf

Jau pirmdien tiks paziņots, ka 2021. gada pasaules čempionāts (PČ) hokejā Baltkrievijā nenotiks, vēsta Šveices laikraksts "Watson". 

Šāds paziņojums no Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) izskanēšot 18. janvārī. Atliek sakārtot tikai juridiskos jautājumus (īpaši apdrošināšanas apmaksu).

"Watson" informē, ka pirmdien plkst. 16 pēc vietējā laika ir paredzēta IIHF Padomes sēde attālinātā formātā. 

IIHF Padomē ir 14 locekļi: IIHF prezidents Fāzels (Šveice), IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners (Vācija), viceprezidenti Kalervo Kummola (Šveice), Bobs Nikolsons (Kanāda) un Tomass Vu (Honkonga), kā arī Žužanna Kolbenheiera (Ungārija), Marta Zavadzka (Polija), Henriks Bahs Nilsens (Dānija), Liks Tardifs (Francija), Vladislavs Tretjaks (Krievija), Peters Bržīza (Čehija), Rons Degregorio (ASV), Sergejs Gončarovs (Baltkrievija) un Francis Raindls (Vācija). Tretjaks gan Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) Krievijai piespriestās diskvalifikācijas dēļ varētu zaudēt vietu IIHF Padome.

Protesti pret pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimst kopš pērn 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Vairāki būtiski IIHF sponsori ("Nivea", "Škoda") pavēstījuši, ka atteiksies no sponsorēšanas, ja pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā. IIHF prezidents Renē Fāzels nesen atklāja, ka viņa vadītajai organizācijai ir nopietnas problēmas ar sponsoriem. 

Svētdien "Nivea" un "Škoda" pievienojās vēl viens Vācijas uzņēmums - motoreļļu ražotājs "Liqui Moly", kas paziņoja par sponsorēšanas pārtraukšanu, ja pasaules čempionāts risināsies Baltkrievijā. 

Kā potenciālās Baltkrievijas aizstājējas tiek minētas Dānija un Slovākija. Tāpat netiek izslēgts, ka viss turnīrs varētu notikt Latvijā. 

Fāzels nepieļaušot, ka pasaules čempionāts nenotiek divus gadus pēc kārtas. 2020. gadā turnīrs Šveicē tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ. 

"Ja mums jāmaina čempionāta norises vieta, mums ir priekšlikumi no Latvijas un Dānijas, kā arī apspriežam turnīra iespējamo norisi Bratislavā," pauda Fāzels. "Ceram, ka maijā varēsim rīkot pasaules čempionātu, pat ja būs jāspēlē bez skatītājiem."  

Vienīgo reizi pasaules čempionātu Baltkrievija uzņēmusi 2014. gadā. Toreiz turnīru kopumā apmeklēja vairāk nekā 640 000 skatītāju jeb vidēji mačā 10 001 cilvēks. Tas aizvien ir trešais apmeklētākais pasaules čempionāts. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu