Debitants Šarangovičs pagarinājuma beigās izrauj "Devilas" komandai uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Jegors Šarangovičs (no kreisās)
Jegors Šarangovičs (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitants Jegors Šarangovičs no Baltkrievijas sestdien pagarinājuma beigās izrāva Ņūdžersijas "Devils" komandai uzvaru.

"Devils" sezonas otrajā spēlē mājās ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Bostonas "Bruins".

Pēc Mailsa Vuda precīzā metiena "Devils" pirmo periodu uzvarēja ar 1:0, bet spēles otrajā nogrieznī Patriss Beržerons mazākumā izlīdzināja rezultātu.

Uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kad pēc Deimona Seversona piespēles Šarangovičs izgāja viens pret Jaroslavu Halāku un 1,7 sekundes pirms papildlaika beigām raidīja ripu mērķī.

22 gadus vecajam Šarangovičam tā bija karjerā otrā NHL spēle. Sezonas pirmo pusi viņš pavadīja īrē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Minskas "Dinamo", kur 34 spēlēs guva 17 vārtus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Savu pirmo uzvaru pie "Devils" stūres svinēja galvenais treneris Lindijs Rafs. Abas komandas ceturtdien tikās arī sezonas pirmajā spēlē, kurā ar 3:2 "bullīšos" pārāki bija "Bruins" hokejisti.

Tikmēr divu Ņujorkas komandu duelī "Rangers" mājās "sausā" ar rezultātu 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) uzvarēja "Islanders" komandu.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Pāvels Bučņevičs un Artēmijs Panarins, bet vārtsargs Aleksandrs Georgijevs atvairīja 23 metienus. "Rangers" revanšējās par sezonas pirmajā piedzīvoto "sauso" zaudējumu 0:4.

Tikmēr Kanādas divīzijā Toronto "Maple Leafs" pretinieku laukumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pieveica Otavas "Senators".

Savus pirmos vārtus "Maple Leafs" kreklā guva Džo Torntons, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Mičs Mārners. Pretiniekiem karjeras pirmos vārtus guva šī gada drafta trešais numurs Tims Šticle no Vācijas.

Citā spēlē Minesotas "Wild" izbraukumā ar 4:3 (1:1, 0:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Losandželosas "Kings".

Mājinieki bija teju nodrošinājuši uzvaru, taču divas sekundes pirms pamatlaika beigām Raiens Saters panāca 3:3. "Wild" vienībai uzvaru 11 sekundes pirms pagarinājuma beigām izrāva Markuss Jūhansons.

Tāpat papildlaikā uzvaru izcīnīja Vegasas "Golden Knights", kas mājās ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pievarēja Anaheimas "Ducks".

Uzvaras vārtus papildlaika septītajā minūtē guva Makss Pakjoreti. Marks Andrē Flerī, kuram pirms mača pret "Ducks" bija 15 uzvaras 19 spēlēs, 92,7% atvairītu metienu un vidēji ielaistu 1,95 vārtu, šoreiz apturēja 21 pretinieku raidījumu.

Citā spēlē Detroitas "Red Wings" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:0, 3:2) pieveica Karolīnas "Hurricanes".

Mājiniekiem uzvaras vārtus divas minūtes un 42 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Robijs Fabri, bet pēc tam ripu tukšos vārtos iemeta Dilans Larkins.

Savukārt pie "sausās" uzvaras tika Kalgari "Flames", kas savā arēnā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Vankūveras "Canucks".

"Flames" vārtsargs Jākobs Markstrems mačā pret savu bijušo komandu atvairīja 32 metienus. Kalgari vienībai šī bija pirmā spēle "Saddledome" arēnā kopš 2020.gada 8.marta.

Vēl Kanādā pārliecinošu uzvaru svinēja Monreālas "Canadiens", kas viesos ar 5:1 (1:0, 3:0, 1:1) apspēlēja Edmontonas "Oilers".

Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Džefs Perijs un Tomāšs Tatars, bet vārtsargs Kerijs Praiss neitralizēja 34 metienus.

Savu pirmo sezonas spēli aizvadīja vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 2:5 (1:1, 0:0, 1:4) atzina Nešvilas "Predators" pārākumu.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 28 no 33 pretinieku mestajām ripām, bet otrā laukuma galā Jūse Saross tika galā ar 42 no 44 raidījumiem.

Tikmēr uzbrucējs Rūdolfs Balcers vēl nevar palīdzēt Sanhosē "Sharks" komandai, kas Rietumu divīzijas mačā viesos ar 3:5 (2:2, 0:2, 1:1) atzina Arizonas "Coyotes" pārākumu.

Viesiem visos trīs vārtos piedalījās Timo Maiers, kurš bija precīzs vienu reizi un divreiz rezultatīvi asistēja. Uzvarētājiem divi vārti bija Filam Keselam, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Olivers Ēkmans-Larsons.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu