"TTT Rīga" uz Eirolīgas sabraukumu ar Steļmahu priekšgalā dodas 10 spēlētāju sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" komanda
"TTT Rīga" komanda Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" svētdien uz Itālijas pilsētu Skio, kur paredzēts FIBA Eirolīgas otrais sabraukums, devusies ar desmit spēlētājām, bet trenera pienākumus turpinās pildīt Andris Steļmahs, ziņo vienība.

Rīdzinieces uz Itāliju nepilnā sastāvā devās svētdien. Otrdien Latvijas klubs tiksies ar Žironas "Spar Citylift", divas dienas vēlāk paredzēta cīņa ar vietējo komandu "Famila", bet 22.janvārī būs tikšanās ar titulēto Krievijas grandu Jekaterinburgas UGMK.

Spēļu tiešraides būs vērojamas līgas oficiālajā "Youtube" lapā, kā arī kanālā "Best4Sport TV".

No apendicīta operācijas turpina atkopties galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, tāpēc viņa pienākumus turpinās pildīt Steļmahs, kurš komandu vadīja arī pagājušajā nedēļā trijās Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) spēlēs.

Izbraukumā kopā ar komandu nav devusies uzbrūkošā aizsardze Ieva Pulvere, kura 15.janvārī EWBL spēlē salauza pirkstu, tāpēc nevarēs piedalīties Eirolīgas otrajā sabraukumā.

Gulbis sestdien telefonsarunā apstiprināja, ka palīdzēs komandai neklātienē. "TTT izbraukumā ņem līdzi video projektoru - pirms spēlēm un puslaika pārtraukumā sazināsimies ar "Zoom" konferences zvana palīdzību.

Treneris Gulbis plānoja doties uz Itāliju, tomēr ieceri neizdevās realizēt. Klubs pasūtīja biļetes tiešajam lidojumam Rīga - Verona (70 kilometru attālumā no Skio), taču "AirBaltic" reisi uz šo pilsētu atcelti mazā pieprasījuma dēļ.

Otrais variants paredzēja lidojumu uz Venēciju (105 kilometri), taču pašlaik šajā pilsētā iespējams nokļūt tikai ar pārsēšanos (caur Amsterdamu). Trešais variants - Malpensas lidosta Milānā (260 kilometri) - atkrita, jo lidojumi no Rīgas šobrīd tiek veikti tikai divas reizes nedēļā. Šo maršrutu plānots izmantot atceļā uz Latviju.

TTT izvēlējās ceturto variantu - "AirBaltic" tiešo lidojumu līdz Minhenei un pārbraucienu autobusā līdz Skio (440 kilometri). Šāds maršruts ļauj izvairīties no pārsēšanās un nevajadzīgiem kontaktiem, kā arī nodrošina ierašanos galamērķī apmēram 40 stundas pirms spēles. Vadība nolīga autobusu, kurš apmēram 6-7 stundās nogādās komandu Skio.

Alternatīva - sestdienas lidojums uz Milānu - bija dārgāka un pašreizējos apstākļos nerealizējama. Komanda ceturtdien veica testus Minskā (visi negatīvi), bet pēc atgriešanās Rīgā sestdien tika testēta vēlreiz. Testēšanas rezultāti kļuva zināmi svētdienas rītā - visi testi negatīvi.

Eirolīgas sabraukumā komandu vadīs treneris Steļmahs, kuram palīdzēs fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens. Izbraukumā devās desmit basketbolistes. Mikrotraumu dēļ par atsevišķu spēlētāju līdzdalību konkrētajā cīņā tiks lemts spēles dienā.

Eirolīgas pirmajā sabraukumā Ievu Pulveri aizvietoja Kate Krēsliņa, kurai tobrīd bija divu mēnešu pārtraukums Beļģijas čempionātā. Šoreiz uzbrūkošā aizsardze aizņemta Eiropas kausa izcīņā.

Rīdzinieces decembra sākumā Žironā C apakšgrupas "burbulī" zaudēja visās trīs spēlēs un otrajā aplī būs priekšā smaga cīņa par izslēgšanas turnīru.

Pēc trim spēļu kārtām zaudējumus nav cietusi UGMK, Žironas komandai ir divi panākumi, "Famila" - viens, bet rīdzinieces pie uzvarām trīs dueļos nav tikušas.

Pārējās trīs grupās miniturnīri notiks Salamankā (Spānija), Prāgā (Čehija) un Buržā (Francija).

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiek vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā.

Ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu