Svarcēlājs Plēsnieks jau vairākkārt apsvēris iespēju beigt karjeru (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Viens no Latvijas labākajiem svarcēlājiem Artūrs Plēsnieks dažādu traumu dēļ jau vairākkārt apsvēris iespēju beigt karjeru, bet turpināt startēt viņu motivē iespējamā dalība Tokijas olimpiskajās spēlēs, sportists pastāstīja sarunā ar TVNET.

28 gadus vecajam Plēsniekam, kurš ceturtdien atzīmēs savu dzimšanas dienu, pēdējie gadi bijuši saraustīti, jo pilnvērtīgi trenēties un startēt traucē dažādas veselības likstas.

Šobrīd Plēsnieks esot vesels, kā arī pietiekami labā sportiskajā formā. Pagājušajā gadā viņam bijušas problēmas ar ceļgalu, kas liedza strādāt pilnvērtīgi.

Pēc Rio olimpiskajām spēlēm Plēsniekam pat divreiz nācās gulties zem skalpeļa, lai veiktu pleca operāciju. 

"Kas mūs līdz galam nesalauž, tikai padara mūs stiprākus. Pēdējie gadi bijuši kā pa viļņiem. Pa šiem gadiem tikai vienu reizi piedalījos Eiropas čempionātā, tas notika 2019.gadā. Šobrīd viss ir labi, pilnībā nododos treniņiem. Varbūt nedaudz morāli grūti, jo viss pagājušais gads pagāja bez sacensībām," sarunā ar TVNET sacīja svarcēlājs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artūrs Plēsnieks (@artursplesnieks)

Pēc 2016.gada Olimpiādes Plēsniekam vairākkārt esot bijušas eksistenciālas pārdomas par to, vai turpināt profesionālo karjeru. To vairāk veicināja pirmā pleca trauma, bet pēc otrās sportists esot bijis daudz mierīgāks.

"Pēc pirmās traumas un nopietnas ķirurģiskas iejaukšanās nāca prātā tādas domas, ka jau viss... Varbūt jābeidz sevi mocīt, jāsāk strādāt par treneri. Kad operēja otru plecu, tad apņēmības turpināt iekšā bija vairāk. Jo pieredze jau bija. Vienīgais, kas mani tagad motivē, ir Tokijas olimpiskās spēles.

Ar vienu kāju jau gandrīz esmu tur. Galvenais, lai spēles tiešām šogad notiek."

Plēsnieks pēc sāncenšu diskvalifikācijām par dopinga lietošanu Londonas olimpiskajās spēlēs decembrī pacēlās uz piekto vietu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Interviju ar Plēsnieku par treniņdarbu Ventspilī, Rebekas Kohas aiziešanu no šī sporta veida, akūto dopinga problēmu svarcelšanā pasaulē, kā arī viņa ģimenes spēcīgo atbalsta plecu ikdienā TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK meklējiet jau trešdien, 20.janvārī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu