Avīze: Fāzels ieies vēsturē kā pūdelis, kurš bauda diktatoru izklaides (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels (no kreisās) un Vladimirs Putins
Renē Fāzels (no kreisās) un Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Somijas laikraksts "Iltalehti" asi kritizē Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidenta Renē Fāzela darbu, norādot, ka organizācijas vadītājam pienācis laiks atstāt savu amatu. 

Pirmdien gaidāms IIHF lēmums saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājvalstu paziņošanu. Iepriekš medijos jau vairākkārt izskanējis, ka Baltkrievijai tiks atņemtas tiesības uzņemt pasaules čempionātu. 

Tiesa, IIHF jau ilgāku laiku demonstrējusi neizlēmību šajā jautājumā. 

"Fāzels un Baltkrievija šajā cīņā vairs neuzvarēs. Pēdējā nagla diktatoriskajā zārkā tika iedzīta pēc tam, kad ilggadējais IIHF sponsors Čehijas autoražotājs "Škoda" paziņoja par atteikumu sponsorēt 2021. gada pasaules čempionātu, ja tas notiks Baltkrievijā. Ironiski, ka Fāzels un Aleksandrs Lukašenko savus amatus ieņēmuši kopš 1994. gada, un ir pienācis laiks abiem paiet malā," raksta "Iltalehti".

Nesen Fāzels TASS atklāja, ka šajā rudenī atstās IIHF prezidenta amatu

"2014. gadā Minskā risinājās pasaules čempionāts, par kuru sportisti, līdzjutēji un plašsaziņas līdzekļi izteicās ļoti atzinīgi. Viss bija godīgi, viss izdevās," vēstīts "Iltalehti" publikācijā. 

2014. gadā pasaules čempionātu Baltkrievijā kopumā apmeklēja vairāk nekā 640 000 skatītāju jeb vidēji mačā 10 001 cilvēks. Tas aizvien ir trešais apmeklētākais pasaules čempionāts.  

"Iltalehti" norāda, ka 2014. gada pasaules čempionāta finālā, kurā Somija ar 2:5 piekāpās Krievijai, Lukašenko tribīnēs sēdējis blakus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un turējis īkšķus par Krievijas izlasi. 

Renē Fāzels (no kreisās) un Vladimirs Putins
Renē Fāzels (no kreisās) un Vladimirs Putins Foto: Reuters/ScanPix

"Fāzels 2018. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas laikā devās uz Putina inaugurācijas ceremoniju. Viņš ieies vēsturē kā pūdelis, kurš bauda diktatoru izklaides. Ir pienācis laiks varas maiņai. 70 gadus vecais Fāzels savas prezidenta pilnvaras noliks rudenī, bet viņš ir jānomaina jau tagad. Tas parādītu, ka vismaz kaut kādā veidā IIHF iet kopsolī ar laiku," raksta Somijas avīze. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu