Kalvītis: Ceram, ka aptuveni nedēļas laikā zināsim, vai visas PČ spēles notiks Rīgā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis.
Aigars Kalvītis. Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) cer, ka tuvākās nedēļas vai 10 dienu laikā kļūs skaidrs, vai Rīgā notiks visas 2021.gada pasaules čempionāta spēles, sarunā ar TVNET pauda organizācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) padomes sēdē pirmdien Minskai atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlējās rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms lieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

LHF prezidents Kalvītis TVNET pauda, ka rīkotājtiesību atņemšana Baltkrievijai pēc pagājušās nedēļas notikumiem, kad turnīru atteicās atbalstīt ģenerālsponsors "Škoda", bija tikai laika jautājums.

"Pēdējās nedēļas laikā tas jau bija skaidrs, jo politiskajiem argumentiem pievienojās ekonomiskie. Šis lēmums šodien bija sagaidāms," komentēja Kalvītis.

Latvijai par finansiālajām saistībām nav jāsatraucas, jo IIHF ir noslēgti atsevišķi līgumi ar LHF un Baltkrievijas Hokeja federāciju. 

"Šobrīd dienas kārtībā ir jautājums, vai Rīga spēs tikt galā ar visa čempionāta uzņemšanu. Tas būs atkarīgs no čempionāta formāta. Ja IIHF tā lems, tad rīkosim kopā ar kādu citu partnervalsti. Jau šovakar notiek sarunas ar IIHF. Ceram, ka aptuveni nedēļas laikā zināsim, vai visas čempionāta spēles notiks Rīgā."

Šobrīd nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu