Video ⟩ Rīgas "Dinamo" sensacionāli pārspēj KHL līderi

CopyDraugiem X Whatsapp

Negaidītu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā otrdien izcīnīja Rīgas "Dinamo" komanda, kas ar 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0) papildlaikā viesos pārspēja līgas līdervienību Kazaņas "Ak Bars". 

Uzvaru astoņas sekundes pirms pagarinājuma beigām izrāva Džeisī Lipons.

Pamatlaikā rīdziniekiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rihards Bukarts un Rīss Skārlets, bet vēl pa reizei precīzi bija Jānis Švanenbergs un Genādijs Stoļarovs.

"Dinamo" uzvara Kazaņā ļāvusi pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

Abas komandas maču iesāka vētrainai, parūpējoties par vienu no spraigākajiem spēles ievadiem līgas vēsturē. Vispirms pēc nospēlētām 70 sekundēm ripa pēc Švanenberga metiena no asa leņķa atrada ceļu bijušā rīdzinieka Timura Biļalova vārtos, bet 16 sekundes vēlāk Iļja Safonovs pēc komandas biedra metiena pielika nūju un pārspēja Ivanu Naļimovu.

Ar to viss nebeidzās un spēles ceturtajā minūtē Safonovs pielaboja vēl vienu partnera raidījumu un ieguva kazaņiešiem vadību. Mājinieki vadībā bija nepilnu pusotru minūti, jo nedaudz vēlāk Skārlets vairākumā ar raidījumu no zilās līnijas izlīdzināja rezultātu, kā dēļ Biļalovu vārtos nomainīja Ādams Reideborns.  Pirmais periods turpinājās asā un nepiekāpīgā cīņā, taču metienos pa vārtiem izteikts pārsvars bija laukuma saimniekiem - 16:4.

Arī otrā trešdaļa ritēja spraigi. "Dinamo" spēlēja gan vairākumā, gan mazākumā, taču rezultāts nemainījās līdz piecas minūtes pirms perioda beigām Artjoms Lukojanovs atguva "Ak Bars" komandai vadību. Pretinieku nedisciplinētā spēle ļāva viesiem periodu mijā spēlēt trijatā pret pieciem, taču lielais vairākums palika neizmantots.

Trešā perioda pirmajā pusē Pētera Skudras vadītie vīri tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā un mača 48.minūtē to izmantoja Bukarts, kurš pēc labi sagatavota metiena panāca 3:3. Turpinājumā ripa tikpat kā neuzturējās viduszonā, cīņai ritot no vieniem vārtiem uz otriem, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Stoļarovs ieguva ciemiņiem vadību.

Rīgas klubs gan vadībā bija 70 sekundes, jo vēlāk pēc ātra uzbrukuma Lukojanovs izlīdzināja rezultātu - 4:4. Pamatlaika pēdējās minūtēs pārsvars laukumā bija pretiniekiem, taču 60 minūtes noslēdzās neizšķirti un duelis turpinājās papildlaikā.

Pagarinājuma sākumā Miks Indrašis trāpīja pa vārtu pamatni, bet nākamajā epizodē divu minūšu sodu par simulāciju saņēma Rihards Bukarts.  Mazākumu "Dinamo" izturēja un pagarinājuma pēdējās sekundēs izrāva uzvaru. Pēc Indraša piespēles viens pret vārtiem nonāca Lipons, kurš panāca 5:4.

Rīgas klubs ar 23 punktiem 46 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, kamēr Kazaņas komanda atrodas pretējā polā, jo ar 75 punktiem 48 dueļos ir pirmā Austrumos un arī visā turnīrā.

Rīdziniekiem pēc spēles pret "Ak Bars" komandu izbraukumā paredzēti vēl divi mači, pēdējo no tiem 23.janvārī aizvadot pret Maskavas "Dinamo".

Šogad "Dinamo" aiz muguras jau ir četras mājas spēles, no kurām uzvara izcīnīta tikai pirmajā. Savukārt izbraukums sākts ar diviem zaudējumiem 2:3 pret Čerepovecas "Severstaļ" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Savukārt "Ak Bars" komandai nesen bija desmit uzvaru sērija, kuru ar graujošu 7:3 pārtrauca Ufas "Salavat Julajev". Tiesa, nākamajos trīs mačos kazaņieši svinēja uzvaras un kā pirmie nodrošināja vietu Gagarina kausa izcīņā.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 24 reizes, no kurām tikai septiņos gadījumos pārāka bijusi Latvijas komanda. Tatarstānas galvaspilsētas vienība bijusi pārāka iepriekšējās sešās savstarpējās spēlēs, rīdziniekiem pēdējo uzvaru svinot 2016.gada novembrī.

"Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra izbraukumā līdzi paņēmis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 17 uzbrucējus. 

Rīdzinieku rindās traumas dēļ aizvien nav vārtsargi Jānis Voris un Staņislavs Gaļimovs, taču uzbrucēji Jānis Švanenbergs un Nikolajs Jeļisejevs "Dinamo" pievienosies jau izbraukumā. Tāpat traumas dēļ izbraukumā kopā ar komandu nav devies aizsargs Džordans Marejs un Jānis Jaks.

Sastāvā nav arī uzbrucēja Dāvida Levina, kurš pievienojies "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandai "Zemgale"/LLU. Aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Patriks Zabusovs palikuši Rīgā, lai palīdzētu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu