Fāzels par pasaules čempionātu: Mēs apspriežam trīs variantus (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: EPA/LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels atklājis, ka 2021. gada pasaules čempionāta (PČ) rīkošanas norises vietām apsver trīs variantus. 

Pirmdien IIHF Padome pieņēma lēmumu atcelt pasaules čempionāta spēles Minskā. Līdz ar to jāmeklē Baltkrievijai aizstājēja. 

"Jo ātrāk pieņemsim lēmumu, jo labāk. Šajā situācijā svarīga ir katra diena. Mēs apspriežam trīs iespējas: vai nu pasaules čempionāts tiks rīkots tikai Latvijā, vai arī Latvijā un Bratislavā (Slovākija), vai arī Latvijā un Dānijā. Kad saņemsim vairākus ciparus un izanalizēsim visus aspektus, mēs nekavējoties pieņemsim lēmumu - mums tas jāizdara līdz janvāra beigām," TASS sacīja Fāzels. 

Ja pasaules čempionāta spēles notiks Bratislavā, tad mači notiks Ondreja Nepelas ledus hallē, kur turnīrs tika aizvadīts 2019. gadā. Savukārt, ja sacensības tiks aizvadītas Dānijā, tad, visticamāk, Herningā, kur pasaules čempionāts tika uzņemts 2018. gadā. 

"Pasaules čempionāts paredzēts maija beigās un jūnija sākumā. Ja pagaidu arēna tiks veidota tā, kā to vēlas Latvijā, tad var rasties problēmas laika apstākļu dēļ, un tas ietekmētu ledus kvalitāti," skaidroja Fāzels. 

Viņš arī atklāja, ka, atceļot pasaules čempionātu Baltkrievijā, Minskai būs jāmaksā kompensācija. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu