"TTT Rīga" atvadās no izredzēm spēlēt Eirolīgas izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" otrdien Itālijas pilsētā Skio FIBA Eirolīgas pamatturnīra otrā apļa pirmajā spēlē ar rezultātu 52:82 (6:14, 22:21, 12:22, 12:25) piekāpās Spānijas klubam Žironas "Spar Citylift".

Pēc piedzīvotā zaudējuma rīdzinieces atvadījās no izredzēm iekļūt izslēgšanas turnīrā.

"TTT Rīga" komandā ar 15 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Džesika Tomasa, 14 punktus guva Ilze Jākobsone, bet ar septiņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Megana Hafa.

Žironas vienībā 19 punktus guva un 12 bumbas zem groziem izcīnīja Marija Arauho, bet 15 punkti bija Čelsijai Grejai.

Pretinieces šajā mačā bija divtik precīzākas metienos no spēles (50%/25%).

Latvijas komanda spēli sāka neveiksmīgi un pirmajās piecarpus minūtēs nespēja uzbrukumus noslēgt ar precīziem metieniem, kā dēļ nonāca iedzinējos ar 0:8. Pirmos punktus ar diviem soda metieniem guva Binta Drameha, bet no spēles "TTT Rīga" ceturtdaļā izcēlās tikai vienu reizi. Pirmās desmit minūtes Rīgas klubs zaudēja ar 6:14.

Otrā ceturkšņa sākumā spānietes iekrāja 14 punktu pārsvaru, bet "TTT Rīga" pakāpeniski atspēlējās un puslaika priekšpēdējā minūtē komandas šķīra pieci punkti (28:33). Līdz pārtraukumam Žironas komanda divus punktus atguva un puslaiku uzvarēja ar 35:28.

Spēles otrā puslaika pirmajās trīs minūtēs Rīgas basketbolistes nerealizēja savas iespējas, pretiniecēm pārsvaru pieaudzējot līdz 13 punktiem (41:28). Arī puslaika turpinājumā soli pa solim auga "Spar Citylift" pārsvars un Spānijas klubs svinēja pārliecinošu uzvaru.

Vēlāk šajā grupā Krievijas grands Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 74:58 (22:10, 16:13, 16:22, 20:13) apspēlēja "burbuļa" saimnieci Skio "Famila".

UGMK rindās ar 16 punktiem rezultatīvākā bija Brīena Stjuarta, bet mājiniecēm 14 punktus guva Sandrīne Grudā.

 "TTT Rīga" ceturtdien spēkosies ar Skio basketbolistēm, bet piektdien pamatturnīra pēdējā spēlē mēros spēkus ar UGMK.

Pēc četrām spēļu kārtām zaudējumus nav cietusi UGMK, Žironas komandai ir trīs panākumi, "Famila" guvusi vienu panākumu, bet rīdzinieces pie uzvarām četros mačos nav tikušas.

No apendicīta operācijas turpina atkopties galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, tāpēc viņa pienākumus turpinās pildīt Andris Steļmahs, kurš komandu vadīja arī pagājušajā nedēļā trijās Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) spēlēs. Gulbis palīdzēs komandai neklātienē - pirms spēlēm un puslaika pārtraukumā sazināsies ar "Zoom" konferences zvana palīdzību.

Izbraukumā kopā ar komandu nav devusies uzbrūkošā aizsardze Ieva Pulvere, kura 15.janvārī EWBL spēlē salauza pirkstu, tāpēc nevarēs piedalīties Eirolīgas otrajā sabraukumā. Eirolīgas pirmajā sabraukumā Pulveri aizvietoja Kate Krēsliņa, kurai tobrīd bija divu mēnešu pārtraukums Beļģijas čempionātā. Šoreiz uzbrūkošā aizsardze aizņemta Eiropas kausa izcīņā.

Rīdzinieces decembra sākumā Žironā C apakšgrupas "burbulī" zaudēja visās trīs spēlēs un otrajā aplī būs priekšā smaga cīņa par izslēgšanas turnīru.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiek vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā.

Ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu