Kariņš gaida IIHF pretimnākšanu, ja hokeja PČ pilnībā uzticēs Rīgai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

2021.gada pasaules čempionāta hokejā rīkošana tiks uzticēta tikai Rīgai, tad būtu loģiski, ka Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) spertu soli pretī ar finansējumu, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atturējās minēt precīzu summu, cik lieli varētu būt Latvijas papildu izdevumi, ja pavasarī plānotais hokeja čempionāts pilnībā notiktu tikai Rīgā, un cik daudz papildu naudas Latvija varētu atļauties tērēt šim mērķim.

"Es vēl neesmu redzējis nevienu aprēķinu, cik tas kopumā varētu izmaksāt. Protams, var iziet tikai no šī.

Tātad tā ir saruna ar IIHF, kura sedz kādus izdevumus, ja viņi šādā virzienā lemj," norādīja premjers.

Kariņš apliecināja, ka Latvija ir gatava rīkot pasaules čempionātu hokejā tādā apmērā, kādā tas bija plānots iepriekš, un tam valsts budžetā finansējuma pietiek. Tomēr, ja IIHF piedāvātu Rīgai vienai rīkot visas čempionāta spēles, tad izšķirošs būtu jautājums, cik lieli papildu izdevumi tam nepieciešami un kurš tos segs.

"Ja ir [vajadzīga] papildu nauda, tad ir jautājums, kurš par to visu maksās. Loģiski būtu, ka tur IIHF nāktu soli pretī, jo gala beigās tas ir viņu čempionāts un mēs tādā gadījumā faktiski izpalīdzētu viņiem," izteicās Ministru prezidents.

Kariņš atzinīgi vērtē IIHF Padomes sēdē lemto atņemt Minskai 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Vienlaikus premjers no IIHF gaida papildu informāciju par turpmāko rīcību ar hokeja čempionāta rīkošanu.

Kariņš jau pirmdien žurnālistiem apliecināja, ka Latvija joprojām ir gatava nodrošināt hokeja čempionāta posmu, par kuru jau iepriekš panākta vienošanās. Taču gadījumā, ja IIHF piedāvās Rīgai rīkot čempionātu pilnībā, tad svarīgs būs jautājums par papildu izmaksām un kas tās segs. Tāpat būs svarīgs jautājums, vai Latvijā ir pietiekami daudz vietu, kur varētu norisināties hokeja spēles.

Ministru prezidents norādīja, ka čempionāta rīkošanas papildu izmaksu jautājums ir svarīgs, ņemot vērā, ka Covid-19 izplatības dēļ čempionāts noritēs bez skatītājiem, tātad bez biļešu ieņēmumiem vai ar ļoti mazu skatītāju skaitu.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis iepriekš atzina, ka Rīga ir gatava uzņemt visu 2021.gada pasaules čempionātu hokejā vai sadarboties ar kādu citu partneri meistarsacīkšu rīkošanā.

Patlaban nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. IIHF Padome gan vēl izskatīs Latvijas kā līdzorganizētājas statusu. Iepriekš tika ziņots, ka pasaules čempionātu daļēji vai pilnībā varētu uzņemt Dānija vai Slovākijas galvaspilsēta Bratislava.

"Latvijas statuss ir nemainīgs. Patlaban mums ir līgums ar IIHF, ka uzņemam astoņas komandas. Ceru, ka lēmums, kādā formātā tiks rīkots pasaules čempionāts, tiks pieņemts tuvākās nedēļas līdz desmit dienu laikā. Viens no variantiem, ko esam ierosinājuši, ir, ka Rīga var uzņemt visas komandas. Taču mēs esam gatavi sadarboties ar kādu no citiem partneriem, ko IIHF izvēlēsies," apliecināja Kalvītis.

Latvijas puse jau kopš rudens gatavojusies situācijai, ka visa čempionāta rīkošana tiks uzticēta Rīgai.

"Daudz kas ir atkarīgs no tā, kādā formātā būs čempionāts - ar skatītājiem, ar ierobežoto skatītāju skaitu vai "burbulī". Par to, vai čempionātu varēs apmeklēt skatītāji, lems mūsu valdība, bet pārējie jautājumi par formātu ir IIHF pārziņā," teica Kalvītis.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu