Jurkovskis: Man patīk "Dundalk" spēles stils

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Raivis Andris Jurkovskis
Raivis Andris Jurkovskis Foto: Optibet Virslīgas arhīvs

Latvijas futbola izlases aizsargs Raivis Andris Jurkovskis intervijā savam jaunajam klubam "Dundalk" uzsver, ka viņam patīk komandas demonstrētais spēles stils.

Jau ziņots, ka mēneša sākumā 24 gadus vecais Jurkovskis parakstīja līgumu ar Īrijas klubu "Dundalk".

"Man bija piedāvājums no kluba Polijā, taču es parunāju ar treneri Filipo Džovanjoli un man patika tas, ko viņš man teica. Tas bija ļoti svarīgi, ka viņš vēlējās ar mani runāt. Viņš skaidri un gaiši lika saprast, ka vēlas redzēt mani savā komandā. Filipo ir labs treneris un viņš ir viens no iemesliem, kāpēc izvēlējos "Dundalk"," klubs citē Jurkovska teikto.

Latvijas futbolists arī atzīst, ka kluba gaitas Eirokausos viņam bija zināmas, jo īpaši 2019.gadā, kad īru komanda spēkojās ar Latvijas čempioni "Riga".

"Biju iepriecināts, kad aģents mani informēja par "Dundalk" interesi. Biju redzējis komandas abas spēles UEFA Čempionu līgā pret "Riga" vienību, tāpat skatījos UEFA Eiropas līgas mačus pret Londonas "Arsenal". Komanda spēlēja ļoti labi, un domāju, ka šāda stila futbols man ir piemērots. Fizisks, agresīvs un ātrs. Man patīk tāda veida spēle," stāsta Jurkovskis.

Tāpat Jurkovskis apliecina savas kvalitātes, ka var spēlēt abās aizsardzības malās.

"Varu spēlēt kā kreisajā, tā labajā malā. "Liepājā" spēlēju vairāk labajā malā, bet izlasē - kreisajā. Tāpēc tam nav tik lielas nozīmes, kurā malā jāspēlē," uzsvēra futbolists.

Jurkovskis arī cer, ka spēlēšana Īrijas augstākajā līgā viņam nesīs jaunus panākumus karjerā.

"Ar izlases treneri neesmu runājis par pārcelšanos, taču tā nav problēma. Domāju, ka Īrijā ir spēcīgāks čempionāts, nekā Latvijā, tāpēc esmu spēris soli uz priekšu. Tagad tikai nevaru sagaidīt, kad varēšu trenēties kopā ar komandu. Žēl, ka turnīra sākums pārcelts uz martu, taču tas man dos vairāk laika, lai pielāgotos un būtu labāks laukumā," stāsta Jurkovskis.

Latviešu futbolists aizmugurējā līnijā spēlēs kopā ar Fēru salu centra aizsargu Sonni Natestadu, pret kuru spēlējis UEFA Nāciju līgā.

"Atceros spēles pret Sonni. Viņš ir viens no raženākajiem futbolistiem, pret kuru nācies spēlēt. Viņš ir ļoti labs spēlētājs un nevaru sagaidīt, kad spēlēsim kopā, nevis viens pret otru," secina Jurkovskis.

Jurkovskis Latvijas virslīgas čempionātā 2015.gada martā debitēja 18 gadu vecumā un togad Kurzemes klubā aizvadīja 13 spēles, vēlāk tiekot kronētam par čempionu. 2016.gadā futbolists uz īres līguma pamata sezonu aizvadīja RFS komandā, bet vēlāk atgriezās "Liepājā".

2017.gadā viņš "Liepājas" rindās izcīnīja Latvijas kausu, taču gadu vēlāk viņš jau debitēja Latvijas izlasē. Aizsargs laukumā devās draudzības spēlē pret Dienvidkorejas izlasi. Iepriekš Jurkovskis spēlējis arī U-19 un U-21 izlasēs.

Gadu vēlāk Jurkovskim ar Liepājas klubu izdevās svinēt uzvaru Baltijas kausā, bet aizvadītajā sezonā viņš palīdzēja komandai vēlreiz izcīnīt Latvijas kausu, kas nākamsezon dod iespēju piedalīties UEFA Eiropas konferenču līgā.

Latvijas izlases rindās aizsargs kopumā aizvadījis 13 spēles, bet virslīgas čempionātā viņa rēķinā 129 mači, kuros gūti 15 vārti un iekrātas sešas rezultatīvas piespēles.

"Dundalk" komandu Latvijas līdzjutēji iepazina 2019.gadā, kad tā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā tikās ar "Riga". Īrijas klubs divu spēļu summā uzvaru izcīnīja vien "pendelēs".

Jurkovskim šī būs pirmā pieredze leģionāra gaitās.

"Dundalk" Īrijas čempionātā kopumā uzvarējusi 14 reizes, bet vēl 12 sezonās izcīnīts sudrabs. UEFA Čempionu līgā komanda kopumā aizvadījusi 33 spēles, bet Eiropas līgā ir par četrām vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu