Porziņģis arī šosezon turpinās labdarības akciju #KrisStops

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis arī šosezon Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) turpinās labdarības akciju #KrisStops. Par katru nobloķēto metienu viņš ziedos 500 ASV dolāru.

Dalasas "Mavericks" komandas viens no līderiem pagājušajā NBA sezonā kopumā 118 reizes nobloķēja pretinieku metienus. Latvijas basketbolists par katru bloku noziedoja labdarībai 500 ASV dolāru (apmēram 422 eiro).

Līdz ar to Porziņģis labdarībai kopumā noziedoja 59 tūkstošus ASV dolāru. Kopā ar "Mavericks" komandas fondu "Mavs Care" cēlam mērķim tika novirzīti 104 tūkstoši dolāru (aptuveni 86 tūkstoši eiro).

Pērn nauda tika noziedota trūcīgiem bērniem, kas cieš badu Ziemeļteksasā. Arī šosezon Latvijas basketbolists centīsies palīdzēt nelaimē nonākušiem ASV iedzīvotājiem.

Porziņģis šosezon četros mačos kopumā nobloķējis astoņus metienus, kas veido 4000 ASV dolāru ziedojumu. Viņam talkā nākusi arī ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "Whataburger", kas par katru bloku ziedos 100 dolārus.

Tādējādi šosezon Porziņģis sadarbībā ar "Whataburger" nodrošinājis jau 4800 dolāru ziedojumu labdarībai.

"Parasti ar šīm lietām nedalos, bet ar šo ļoti lepojos, un liels paldies "Whataburger" par atbalstu. Šogad [noziedosim] vēl vairāk," savā "Twitter" profilā norādīja Porziņģis.

Jāpiebilst, ka nākamajā spēlē pēc šī paziņojuma Porziņģis nobloķēja vienu metienu, līdz ar to labdarībai paredzētā naudas summa vēl palielinājusies.

25 gadus vecais Porziņģis aizpērn vienojās ar "Mavericks" komandu par piecu gadu līgumu un 158 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Latvijas basketbolists šosezon NBA čempionātā četrās spēlēs vidēji guvis 18,5 punktus, izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,0 metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu