Video ⟩ Porziņģim sezonas labākā spēle uzvarā pret Saboni un "Pacers" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristaps Porziņģis trešdien guva 27 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, palīdzot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos Indianapolē ar rezultātu 124:112 (37:28, 28:35, 28:29, 31:20) pārspēja Indiānas "Pacers", tādējādi Dalasas vienība pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. 

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja 11 no 12 divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Porziņģis kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju. Viņam individuāli šī bija arī sezonas rezultatīvākā spēle.

Vēl uzvarētāju labā 22 punktus guva Trejs Bērks, pa 19 punktiem pievienoja Tims Hārdevejs juniors un Džeilens Bransons.

Savukārt ar "triple-dobule" izcēlās Luka Dončičs, kurš guva 13 punktus, izcīnīja 12 bumbas pie groziem un veica 12 rezultatīvas piespēles.

"Pacers" vienībā rezultatīvākais spēlētājs bija Malkolms Brogdons ar 26 punktiem, bet lietuvietis Domants Sabonis guva 25 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. 

"Man pirmos piecus metienus bija viegli realizēt pēc lieliskām komandas biedru piespēlēm," pēc mača sacīja Porziņģis.

"Šī bija tā reize, kad viss viegli padodas. Bija daudz labu iespēju, daudz metienu. Priecājos, ka uzvarējām."

"Šovakar viss bija saistīts ar cīņu," teica "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. "Mūsu komunikācija strādāja, mums izdevās saglabāt disciplīnu un Porziņģis bija lielisks."

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Mavericks" veica 11:3 izrāvienu un ieguva 104:95 vadību. Šis kļuva par lūzuma punktu "Pacers" komandai, kas vairs nespēja atspēlēties.

Spēles gaitā "Pacers" ne reizi neieguva lielāku pārsvaru par trim punktiem, līdz ar to "Mavericks" spēlēja stabili, it sevišķi mača beigu daļā, kad risinājās izšķirošie notikumi.

"Mavericks" ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Pacers" ar astoņiem panākumiem 14 mačos ierindojas ceturtajā pozīcijā Austrumos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu