Briedis izslimojis Covid-19; nākamo cīņu plāno aizvadīt pavasarī (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis sarunā ar cīņu sporta mediju "The Ring" atklāja, ka aizvadītā gada izskaņā ir izslimojis Covid-19. Tāpat viņš nedaudz ieskicēja tuvākos plānus boksera karjerā.

Pērn septembrī Briedis kļuva par Pasaules boksa supersērijas uzvarētāju, savā īpašumā iegūstot Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju, Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona titulu un jau pieminētā žurnāla "The Ring" čempiona jostu.

Gada izskaņā 35 gadus veco bokseri piemeklējušas arī veselības likstas, jo viņa organismā tikusi konstatēta Covid-19 klātbūtne.

"Četras dienas jutos slikti. Divas dienas bija galvassāpes, vēl divas dienas - drudzis. Un pēc tam zaudēju ožu. Tas arī viss. Tā bija vieglā versija. Domāju, ka bērni to "atnesa" no skolas," par inficēšanos ar Covid-19 stāstīja bokseris.

Tāpat Briedim sarunas gaitā arī tika vaicāts par potenciālo pāreju uz smagā svara divīziju, kas ir bijis aktuāls jautājums jau kopš viņa uzvaras pār Kubas bokseri Junielu Dortikosu.

"Mēs plānojam, iespējams, doties uz smagsvariem. Tas man būtu jauns izaicinājums. Situācijā, kādā šobrīd ir pasaule, katru dienu kaut kas mainās. Ceru, ka ringā atgriezīšos marta beigās. Iespējams, smagsvaros," sacīja Briedis.

36 gadus vecais Briedis savas profesionālās boksera karjeras laikā ir izcīnījis 27 uzvaras un piedzīvojis vienu neveiksmi, atzīstot ukraiņa Oleksandra Usika pārākumu.

"Katru dienu pateicos Dievam, ka uzvarēju [supersērijas] turnīrā un nopelnīju naudu. Man klājas daudz vieglāk nekā citiem cilvēkiem pasaulē. Viņiem ir jādodas uz darbu, jādzīvo no algas līdz algai. Tas ir nervozi un izaicinoši," piebilda Briedis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu