Šimonīte ar Fāzelu apspriedusi iespēju rīkot pasaules čempionātu Lietuvā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte attālināti ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidentu Renē Fāzelu apspriedusi iespēju 2021. gada pasaules čempionātu rīkot Lietuvā. 

(Pievienota priekšpēdējā rindkopa.)

Viena čempionāta daļa notiks Rīgā, bet, kas uzņems Baltkrievijas čempionāta daļu, pagaidām nav skaidrs. 

Netiek izslēgts, ka 2021. gada pasaules čempionātu Latvija rīkos vienatnē. Tāpat pastāv iespēja, ka turnīru rīkos Latvija/Dānija. Izskanējis arī Latvija/Slovākija (Bratislava) variants. 

Šimonīte Fāzelam norādījusi, ka Lietuvai ir visa nepieciešamā infrastruktūra, lai šāda līmeņa turnīrs varētu notikt Lietuvā. Tāpat viņa pauda, ka atņemt Baltkrievijai rīkotājvalsts tiesības bijis pareizs lēmums, jo šajā valstī netiek ievērotas cilvēktiesības. 

"Mums šāda līmeņa turnīra uzņemšanai ir nepieciešamā infrastruktūra. Kaimiņvalstīs - Latvijā un Lietuvā - Covid-19 pandēmijas dēļ čempionātu rīkot būtu ērtāk," sacīja Šimonīte. "Arī loģistikas dēļ."

Lietuva esot nosūtījusi oficiālu vēstuli Latvijai un IIHF, kurā pausta gatavība rīkot daļu no turnīra spēlēm.

"Lietuva prot sarīkot augstākā līmeņa sacensības un to ir pierādījusi ne vienu reizi vien," teica Šimonīte. "Tāpēc mēs piedāvājām Latvijas valdībai organizēt daļu no sacensībām Viļņā un Kauņā."

Tikmēr Fāzels aģentūrai TASS atklājis, ka Lietuvas kandidatūru tomēr neizskatīs. Viņš gan pateicās par izrādīto interesi. Pasaules čempionāta rīkotājvalstis viņš solīja nosaukt 26. vai 27. decembrī. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu