"Blue Jackets" treneris komandas līderi apsēdina uz rezervistu soliņa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pjērs Liks Dibuā.
Pjērs Liks Dibuā. Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē uz rezervistu soliņa apsēdināja  vienu no vienības līderiem Pjēru Liku Dibuā.

22 gadus vecais Kanādas hokeja uzbrucējs visu savu NHL spēlētāja karjeru pārstāvējis "Blue Jackets" komandu, kas viņu 2016. gadā draftā izvēlējās ar augsto 3. numuru.

Pagājušajā sezonā Dibuā bija "Blue Jackets" rezultatīvākais spēlētājs ar 49 punktiem (18 vārti + 31 piespēle) 70 mačos NHL regulārajā čempionātā.

Gadu mijā Dibuā noslēdza jaunu līgumu ar "Blue Jackets", vienojoties par divu gadu sadarbību un 10 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

TVNET jau rakstīja, ka "Blue Jackets" galvenais treneris Tortorella publiski atklājis, ka Dibuā vēlas atstāt komandu.

Dibuā ceturtdien laukumā pavadīja vien trīs minūtes un 55 sekundes. Viņš nospēlēja piecas maiņas, bet pēc tam laukumā vairs neatgriezās.

Šis viņam bija mazākais spēles laiks karjerā, kurā viņā aizvadījis 239 spēles NHL regulārajā čempionātā.

Tortorella apgalvoja, ka lēmums nosēdināt spēlētāju rezervē bija saistīts ar hokejista sniegumu laukumā, nevis Dibuā vēlmi atstāt komandu.

"Esmu jums to teicis daudz reižu, spēlētājam ir sevi jāpierāda man. Tu tiksi laukumā un spēlēsi, ja darīsi to pienācīgi. Un tas attiecas uz visiem spēlētājiem, nevis tikai to, par kuru šeit runājam. Visi ir sēdējuši. Es neesmu grūti izprotams," sacīja Tortorella.

Jau vēstīts, ka "Blue Jackets" hokejisti ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 papildlaikā piekāpās iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvējai Tampabejas "Lightning".

NHL čempione Centra divīzijā ir līdere ar sešiem punktiem, bet piecām komandām, tostarp arī Kolumbusai, ir pa četriem punktiem.

Centra uzbrucējs Dibuā šosezon piecās spēlēs guvis vienus vārtus un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Vēl ne reizi karjerā Dibuā nav izlaidis NHL spēli. 239 regulārā čempionāta mačos viņš atzīmējies ar 159 rezultativitātes punktiem (66 vārti + 93 piespēles).

Savukārt "play-off" viņš aizvadījis 26 spēles un sakrājis 19 punktus (8+11).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu