M.Dukuram neveiksmīgas sacensības Kēnigszē, T.Dukurs apsteidz brāli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs piektdien Vācijā Pasaules kausa septītajā posmā izcīnīja astoto vietu un apsteidza savu brāli Martinu, kuram šis etaps nebija veiksmīgs, kamēr uzvaru svinēja vācietis Aleksandrs Gasners.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja vācietis Gasners, kurš tuvāko sekotāju olimpisko čempionu Sunbinu Junu no Dienvidkorejas apsteidza par 0,04 sekundēm. Pirmajā braucienā vien septīto ātrāko laiku sasniegušais Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas uzvarētājam zaudēja 0,13 sekundes un izcīnīja trešo vietu.

Pagalam neveiksmīgs starts otrajā braucienā padevās Martinam Dukuram, kurš startā sasniedza trešo laiku, bet braucienā bija 18.vietā. Divu braucienu summā M.Dukurs līderim zaudēja 1,19 sekundes un ierindojās 11.pozīcijā.

M.Dukurs otrajā braucienā "apļa virāžā" nespēja savaldīt kamanas un nākamajā virāžā iebrauca pa nepareizu trajektoriju, kā rezultātā vairākkārt atsitās pret apmali.

Viņa brālis Tomass otrajā braucienā startā uzrādīja 12.laiku, bet finišēja astotajā pozīcijā. Divu braucienu summā viņš Gasneram zaudēja 0,67 sekundes un ierindojās astotajā vietā.

Pirmajā braucienā M.Dukurs startā sasniedza piekto ātrāko laiku, bet trases vidusdaļā pieļāva nelielu kļūdu un uzrādīja sesto labāko rezultātu. Viņš olimpiskajam čempionam no Dienvidkorejas Junam zaudēja 0,09 sekundes. Līdz goda pjedestālam M.Dukuram pirmajā braucienā pietrūka 0,03 sekundes.

Juns piektdien startēja ar pirmo numuru un finišēja pēc 49,90 sekundēm, sasniedzot jaunu trases rekordu. Neviens no pārējiem 22 sportistiem tā arī nespēja uzrādīt labāku laiku pirmajā braucienā.

Tikmēr T.Dukurs "uzrāva" 12.ātrāko startu, taču trases augšdaļā un arī lejasdaļā atsitās pret apmali un finišēja devītajā pozīcijā. Viņš līderim piekāpās par 0,38 sekundēm.

Martins Dukurus uzvarēja sezonas pirmajās četrās sacensībās, pa diviem panākumiem gūstot Siguldā un Insbrukā. Eiropas čempionātā Vinterbergā viņš piekāpās Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam, bet dabīgajā Sanktmoricas trasē nelielās kļūdas liedza izcīnīt zeltu. M.Dukurs par 0,1 sekundi piekāpās Vācijas pārstāvim Gasneram.

T.Dukurs visveiksmīgāk startēja sezonas ievadā Siguldā, kur bija ceturtais un otrais, bet nākamajos trīs posmos viņam bija vēl trīs vietas pirmajā desmitniekā. Sanktmoricā T.Dukurs ierindojās piektajā vietā, bet līdz bronzai pietrūka 0,22 sekundes.

Kēnigszē trasē M.Dukurs Pasaules kausa ieskaitē uzvaru svinējis piecas reizes, bet vēl divreiz nepārspēts Vācijas trasē viņš bijis arī pasaules čempionātā. Pēdējā godalga šajā trasē izcīnīta 2018.gadā, kad kaklā kārts sudrabs Pasaules kausa ieskaitē, bet pērn M.Dukurs finišu sasniedza septītajā vietā.

T.Dukuram labāko rezultātu Kēnigszē izdevās sasniegt 2014.gadā, kad Pasaules kausa posmā izcīnīta otrā vieta. Šajā trasē Pasaules kausa sacensībās viņš karjeras laikā uz goda pjedestāla kopumā stājies četras reizes. 2007.gadā Eiropas čempionātā sportistam bronza, bet pasaules čempionātā nav izdevies pakāpties augstāk par devīto vietu.

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Kēnigszē trasē Bavārijā ierindojās 18.vietā Pasaules kausa sezonas septītā posma sacensībās. Latvijas sportiste zaudēja uzvarētājai Žaklīnai Lellingai zaudēja 2,41 sekundi.

Pēc sacensībām Kēnigszē skeletonisti Pasaules kausa pēdējo etapu aizvadīs Īglsas trasē Austrijā, kur šosezon jau notikušas divas sacensības.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu