Veinbergs pasaules U-20 čempionātā iegūst sudrabu; Zunte junioru čempionātā ierindojas 12.vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dārta Zunte
Dārta Zunte Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas skeletonists Elvis Veinbergs sestdien Šveicē pasaules U-20 čempionātā izcīnīja sudrabu, kamēr Dārta Zunte ierindojās piektajā vietā, bet pasaules junioru čempionātā finišēja 12.vietā.

Sestdien pasaules junioru čempionātā pēc dāmām startēja arī vīri. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Elvis Veinbergs un Krists Netlaus. Paralēli sacensības norisinājās arī U-20 pasaules čempionāta ieskaitē.

Veinbergs desmit sportistu konkurencē tika kronēts par pasaules U-20 čempionāta vicečempionu, jo divu braucienu summā par 1,77 sekundēm atpalika no vācieša Lukasa Dāvida Nidegera. Zīmīgi, ka ar šādu pašu deficītu finiša līniju divu braucienu summā sasniedza arī Livio Sumermaters no Šveices.

Pirmajā braucienā Veinbergs bija trešais, bet otrajā pakāpās uz otro pozīciju.

Tikmēr Netlaus junioru čempionātā pirmajā braucienā bija devītais, bet otrajā noslīdēja piecas vietas zemāk, summā uzvarētājam Jevgēņijam Rokusevam no Krievijas zaudējot 3,40 sekundes. Netlaus sacensības noslēdza 11.vietā.

Veinbergs pirmajā braucienā sasniedza 14.ātrāko laiku, taču otrajā ierindojās 11.vietā, summā zaudējot 3,89 sekundes, kas ļāva ieņemt 13.vietu.

Aiz Krievijas sportista ar 0,12 sekunžu atpalicību finišēja vācietis Fēlikss Kaizingers, kamēr bronza Samuelam Maieram no Austrijas, kurš līderim piekāpās par 0,71 sekundi.

Junioru ieskaitē startēja 24 sportisti, bet tikai 19 kvalificējās otrajam braucienam.

Dāmu konkurencē uzvaru divu braucienu summā svinēja vāciete Hanna Neise, kura par 0,36 sekundēm apsteidza savu tautieti Suzannu Krēheri. Trešo vietu ar 0,80 sekunžu atpalicību izcīnīja Lielbritānijas sportiste Ešlija Feja Pitaveja.

Abos braucienos ātrāko laiku uzrādīja Neise.

Zunte pirmajā braucienā ierindojās 13.vietā un vācietei zaudēja divas sekundes, bet otrajā piegājienā pakāpās par pozīciju augstāk, braucienā līderei zaudējot 2,26 sekundes. Summā Zunte iepalika 4,26 sekundes un ierindojās 12.vietā.

Kopumā pasaules junioru čempionātā startēja 22 sportistes, bet tikai 20 labākās kvalificējās otrajam braucienam.

Sacensības paralēli norisinājās arī pasaules U-20 čempionāta ieskaitē, kurā Zunte sasniedza piekto ātrāko laiku. Viņa uzvarētājai no Krievijas Anastasijai Ciganovai summā zaudēja 3,09 sekundes.

Pirmajā braucienā Zunte bija sestā, bet otrajā pakāpās uz piekto pozīciju.

U-20 ieskaitē startēja 13 sportistes, no kurām 11 sasniedza otro braucienu.

Zunte pagājušajā nedēļā debitēja Pasaules kausa sacensībās, ieņemot Endijas Tēraudas vietu. Šāds lēmums Latvijas izlasē tika pieņemts pasaules junioru čempionāta dēļ, tādējādi sniedzot Zuntei vairāk iespēju sajust dabīgo Sanktmoricas trasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu