No latviešiem tikai Bērziņš Insbrukā iekļūst labāko desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš.
Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kamaniņu braucējs Gints Bērziņš sestdien Austrijā Pasaules kausa (PK) astotajā posmā ierindojās devītajā vietā, bet uzvaru izcīnīja vācietis Fēlikss Lohs.

Divu braucienu summā jau astoto uzvaru šajā sezonā ar jaunu trases rekordu svinēja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Lohs no Vācijas. Viņš trasi veica 49,819 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja pirmā brauciena labākā laika īpašnieks no Krievijas Semjons Pavļičenko, kurš summā Loham piekāpās par 0,006 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja vēl viens Vācijas pārstāvis Johanness Ludvigs, savam tautietim zaudējot 0,216 sekundes.

Otrajā braucienā no trim Latvijas sportistiem vislabāk veicās Bērziņam, kurš trases vidusdaļā pieļāva nelielu kļūdu un finišēja desmitajā vietā. Austrieša Jonasa Millera un amerikāņa Takera Vesta kritieni otrajā braucienā Bērziņam summā ļāva ierindoties devītajā pozīcijā, līderim zaudējot 0,693 sekundes.

Riks Kristens Rozītis otrajā braucienā ierindojās 18.vietā, bet divu braucienu summā viņš iepalika 0,977 sekundes un ierindojās 15.vietā. Artūrs Dārznieks otrajā braucienā sasniedza 19.ātrāko laiku, bet summā viņam 16.vieta. Dārznieks Loham zaudēja 1,001 sekundi.

Pirmajā braucienā labāko laiku starp latviešiem sasniedza Bērziņš, kurš līderim Pavļičenko no Krievijas zaudēja 0,345 sekundes un ierindojās desmitajā vietā.

Rozītis braucienā sasniedza 17.ātrāko laiku un līderim zaudēja 0,448 sekundes, bet Dārznieks ierindojās pozīciju zemāk, atpaliekot par 0,451 sekundēm. Dārzniekam bija iespēja pacīnīties par augstāku vietu, bet trases augšdaļā viņš vienā no virāžām iebrauca mazliet par agru.

Bērziņam un Rozītim ar sestdien sasniegtajiem rezultātiem izdevās kvalificēties Sprinta kausa sacensībām.

Ar 16.numuru startēja piektdien Nāciju kausā jeb kvalifikācijā uzvarējušais Bērziņš, bet 24. un 25.numurs starp 32 sportistiem bija attiecīgi Rikam Kristenam Rozītim un Artūram Dārzniekam. Latvijas vadošais vīru vieninieku braucējs Kristers Aparjods traumas dēļ sezonas turpinājumā nestartē.

No šīs trijotnes šosezon vislabāko sniegumu demonstrējis Dārznieks, kurš Siguldā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, tikai nedaudz atpaliekot no bronzas medaļas pozīcijas. Iepriekšējā posmā gan par pārsteigumu parūpējās talantīgais Bērziņš, kurš Oberhofā izcīnīja septīto vietu, kamēr viņa pieredzējušākie kolēģi palika ārpus desmitnieka.

Šīs sezonas ievadošajā posmā Insbrukā no latviešiem labākais bija Aparjods, kurš izcīnīja astoto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 800 punktiem ir Lohs, Ludvigs seko ar 539 punktiem, bet vadošo trijnieku ar 442 punktiem noslēdz Pavļičenko. Dārznieks ar 241 punktu ierindojas 12.vietā, Rozītim 215 punkti un 15.pozīcija, kamēr Bērziņš ar 182 punktiem atrodas 17.vietā.

Traumu guvušais Aparjods ar divos posmos iekrātiem 112 punktiem ieņem 25.pozīciju.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu sportisti Juris un Andris Šici sestdien Austrijā Pasaules kausa astotajā etapā izcīnīja sudraba medaļas, kamēr uzreiz aiz vadošā trijnieka ierindojās perspektīvie Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Vēl viens Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās desmitajā vietā. Visas trīs ekipāžas kvalificējās svētdien gaidāmajām Sprinta kausa sacensībām.

Svētdien startēs sievietes, kā arī norisināsies Sprinta pasaules kausa pēdējais posms.

Startam Īglsas trasē Insbrukā Pasaules kausa posmā pieteikušies 144 sportisti no 21 valsts. Viņu vidū ir 50 vīrieši, 48 sievietes un 29 ekipāžas no 24 valstīm.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Mēneša beigās kamaniņu braucēji Kēnigszē cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām, bet sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu