Latvijas šorttrekisti Eiropas čempionātā 5000 metru stafetē iekļūst B finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Bērziņš
Reinis Bērziņš Foto: EPA/Scanpix

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs, Endijs Vīgants, Reinis Bērziņš un izlases treneris Jēkabs Saulītis sestdien Gdaņskā Eiropas čempionātā 5000 metru stafetes disciplīnā sasniedza B finālu.

Latvijai pirmajā pusfināla slidojumā nācās spēkoties ar Krieviju, Franciju un Ungāriju.

Uzvaru šajā slidojumā izcīnīja ungāri, kuri par sekundes simtdaļu apsteidza Krieviju, abām izlasēm kvalificējoties A finālam. Trešo vietu izcīnīja Francija, bet latvieši finišu sasniedza vēl divas sekundes vēlāk.

Otrā pusfināla slidojumā A finālam kvalificējās Nīderlande un Itālija, bet B finālā ar Latviju un Franciju spēkosies arī Vācija un Beļģija.

Dienu iepriekš Latvijas izlase ceturtdaļfinālā savā slidojumā piekāpās vienīgi Krievijai un Beļģijai. Pusfinālu sasniedza sešas komandas, kas iekļuva labāko divniekā trīs ceturtdaļfinālos, kā arī divas labāko rezultātu īpašnieces, starp kurām bija arī Latvija.

Finālsacensības 5000 metru stafetes slidojumā notiks svētdien.

Tāpat sestdien Eiropas čempionātā individuālajās sacensībās startēja Krūzbergs un arī Anna Jansone, kura piedalījās 500 un 1500 metru slidojumos.

Krūzbergs 1500 metru pusfināla pirmajā slidojumā desmitajā aplī piedzīvoja kritienu, kā rezultātā viņš finišu sasniedza pēdējais jeb septītais. Pirms kritiena Krūzbergs bija otrais, taču finišu sasniedza 15 sekundes aiz uzvarētāja un finālsacensībām nekvalificējās.

Distances kopvērtējumā Krūzbergs ierindojās 17.vietā starp 38 sportistiem, kuri tika pie rezultāta.

Tikmēr 500 metru priekšsacīkstēs Jansone savā slidojumā ierindojās piektajā jeb pēdējā vietā un nesasniedza ceturtdaļfinālu. Šāds sniegums sportisti distances kopvērtējumā ierindoja 25.vietā starp 30 šorttrekistēm, kuras tika pie rezultāta.

Neveiksmīgas Jansonei izvērtās arī pusotra kilometra sacensības, kurās sportistei neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Cīņā par zemākām vietām Jansone savā slidojumā izcīnīja ceturto vietu, finišu sasniedzot ar laiku divas minūtes un 41,8 sekundes, kas bija par piecām sekundēm lēnāk nekā to paveica uzvarētāja Petra Vankova no Čehijas.

Disciplīnas kopvērtējumā Jansone ierindojās 25.vietā starp 33 sportistēm.

Svētdien Jansone par vietām cīnīsies arī 1000 metru distancē. Šajā disciplīnā par vietām cīnīsies arī Bērziņš. 

Eiropas čempionāts šorttrekā Gdaņskā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu