Oficiāli: Lomažs un ASVEL pārtrauc sadarbību

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA.com

Francijas basketbola komanda Vilērbānas ASVEL un aizsargs Rihards Lomažs sestdien vienojušies par līgumsaistību pārtraukšanu, paziņoja klubs.

Par Lomaža iespējamu došanos prom no Francijas šīs nedēļas vidū jau ziņoja basketbola medija "Sportando" apskatnieks Emiliāno Karkija.

Sestdien ASVEL savā "Twitter" lapā publicēja paziņojumu, kurā teikts, ka abas puses oficiāli pārtraukušas sadarbību.

24 gadus vecais Lomažs ASVEL komandā pavadīja otro gadu, taču šosezon viņš nav izcīnījis pastāvīgu vietu sastāvā.

Eirolīgā Lomažs piedalījies sešos mačos, kuros vidēji deviņās minūtēs guvis 3,3 punktus, bet Francijas augstākajā līgā viņam tikpat spēlēs caurmērā 11 minūtēs ir trīs punkti un viena rezultatīva piespēle.

Lomažs ASVEL komandai pievienojās 2019.gada vasarā, noslēdzot divu gadu līgumu.

Lomažs pirms došanās uz Franciju bija viens no "Ventspils" līderiem. Aizsargs savā pēdējā sezonā Ventspils komandas sastāvā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā vidēji mačā guva 17,1 punktu un veica 2,9 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Latvijas-Igaunijas līgā viņš caurmērā katrā no cīņām iemeta teju 15 punktus, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrā viņa kontā vidēji 15,0 punkti un 3,8 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists "Ventspils" klubu pārstāvēja kopš 2015.gada. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu