"Zemgale"/LLU OHL čempionātā pārliecinoši uzvar "Mogo"/LSPA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU hokejisti
"Zemgale"/LLU hokejisti Foto: facebook.com

"Zemgale"/LLU vienība sestdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē uzvarēja "Mogo"/LSPA komandu un turnīra tabulā pietuvojās līdervienībai "Olimp"/"Venta 2002".

"Zemgale"/LLU mājās ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) uzvarēja "Mogo"/LSPA, svinot jau devīto panākumu pēc kārtas.

Pirmie vārti spēlē tika gūti vien otrā perioda ievadā, kad Elviss Želubovskis viesus izvirzīja vadībā. Vēlāk izrādījās, ka šie bija Rīgas vienības vienīgie vārti. Viesiem pārsvaru izdevās noturēt aptuveni divas ar pusi minūtes, jo Aleksandrs Galkins piektajā minūtē panāca neizšķirtu, bet jau 2:1 trīs minūtes vēlāk vairākumā nokārtoja Roberts Jekimovs.

Trešā perioda devītajā minūtē trešos vārtus iemeta Patriks Ozols, kurš izcēlās pēc Frenka Razgala un Ričarda Bernharda piespēlēm, bet Roberts Kaļķis savus pirmos vārtus šosezon guva divas minūtes līdz pamatlaika beigām. Zīmīgi, ka spēles pēdējā minūtē abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem.

Kirils Tambijevs spēli noslēdza ar 1+1, bet Bernhardam divas rezultatīvas piespēles. 

Citā spēlē Hokeja skola "Rīga" mājās ar 3:6 (1:0, 1:3, 1:3) kapitulēja Daugavpils "Dinaburga".

Deniss Berdņiks Daugavpils komandas uzvaru kaldināja ar "hat-trick", trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Sergejs Meļņikovs, bet Vladislavs Barkovskis izcēlās ar 2+1. HS "Rīga" vienībā vārtus iemeta Kristaps Kristiņš, Ģirts Silkalns un Mārtiņš Šulcs.

Tikmēr "Liepāja" mājās ar 6:3 (1:0, 2:1, 3:2) uzvarēja "Prizma"/IHS.

Kurzemes vienībā divi vārti lietuvietim Markam Kaļeiņikovam, Linards Mazurs-Mago izcēlās ar 1+2, bet Bruno Zabis pievienoja divas rezultatīvas piespēles.

Čempionāta līdere ar 33 punktiem 20 spēlēs ir "Olimp"/"Venta 2002", tālāk ar 30 punktiem 18 mačos seko "Zemgale"/LLU, kamēr "Mogo"/LSPA 27 punktus iekrājusi 23 dueļos. "Liepāja" 20 spēlēs nopelnījusi 25 punktus, "Dinaburga" 21 mačā tikusi pie 12 punktiem, HS "Rīga" seko ar desmit punktiem 17 dueļos, bet pēdējo jeb septīto pozīciju ar desmit punktiem 21 spēlē ieņem "Prizma"/IHS.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu