Latvijas parabobslejisti starptautiskajai sezonai gatavojas individuāli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Klots
Arturs Klots Foto: Ģirts Kehris

Latvijas parabobslejisti Arturs Klots un Alvils Brants gaidāmajām sacensībām Pasaules kausā un planētas meistarsacīkstēs gatavojas individuāli, sarunā ar aģentūru LETA atklāja šī sporta veida attīstītājs Kristaps Kotāns.

Parabobslejā šajā sezonā plānotas sacensības Sanktmoricas un Laplaņas trasēs.

Plānots, ka no 14. līdz 26.februārim Sanktmoricas trasē Šveicē norisināsies trīs Pasaules kausa posmi un arī pasaules čempionāts, savukārt 6. un 7.martā Laplaņas trasē Francijā notiks vēl divi Pasaules kausa etapi, pēdējā dienā dalot arī Eiropas meistarsacīkšu medaļas.

"Visam vajadzētu notikt pēc plāna. Sacensības notiks tādos pašos "burbuļos" kā Pasaules kausā bobslejā un skeletonā," par gaidāmās sezonas kalendāru stāstīja Kotāns.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā Latviju pārstāvēs Klots un Brants. Latvijā interese par iespējām spēkoties parabobslejā ir liela, taču pagaidām starptautiskajā apritē startē divi piloti.

"Šobrīd mēs gaidām lēmumu par sporta veida iekļaušanu 2026.gada paralimpiskajās spēlēs. Kad lēmums būs zināms, tad varēsim ko plānot vairāk. Viss atduras pret finansēm. Jauno gribētāju ir ļoti daudz, taču tas viss maksā naudu," komentēja Kotāns.

Tā kā parabobslejs nav paralimpisko spēļu sporta veids, uz šiem atlētiem neattiecas izņēmumi Ministru Kabineta noteikumos, kas viņiem ļautu piedalīties organizētos treniņos iekštelpās.

"Šobrīd viņi trenējās individuāli mājās - līdzīgi kā bobslejā vasaras sezonā, kad pats strādā pie savas fiziskās sagatavotības. Katrs gatavojas savā pilsētā, attiecīgi Jūrmalā un Valkā. Pagaidām nav bijis iespēju tikt uz ledus ārzemēs vai Siguldā, taču viņiem būs treniņu nedēļa Sanktmoricā. Spēcīgi džeki, viņi var trenēties paši. Skarbi, bet kā varam - tā darām," skaidroja Kotāns.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausā norisinājās desmit posmi piecās trasēs. No latviešiem Klots kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, bet Brants bija 14.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu