Dakaras rallijreida dalībnieks piedzīvo sadursmi ar helikopteru

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tā vien izskatās, ka Dakaras rallijreida dalībniekiem turpmāk jāuzmanās ne tikai no konkurentiem, nevērīgiem skatītājiem un klejojošiem tuksnešu dzīvniekiem, bet arī helikopteriem.

Dakaras rallijreids pelnīti tiek dēvēts par gada sarežģītākajām motoru sporta sacensībām, jo ilgst divas nedēļas, kuru laikā to dalībniekiem jāveic gandrīz 8 tūkstoši kilometru, turklāt vidē, kurā tikai retais uzdrošinātos braukt ar motociklu vai automobili.

Tomēr tieši neparedzamie ceļa apstākļi ir tieši tas, kas jau vairāk nekā 40 gadus vilina adrenalīna meklētājus no visas pasaules sacensties ar līdzīgi domājošajiem. Daudzi no viņiem gan sacensības beidz jau pirmajā dienā, citiem no izaicinājuma nākas izstāties pusceļā pēc tehnikas defekta vai avārijas, bet tie, kas sasniedz finišu, var atviegloti uzelpot, jo ir spējuši izvairīties no visu veidu nepatikšanām.

Uzelpot pēc Saūda Arābijā aizvadītā 2021.gada Dakaras rallijreida pilnīgi noteikti var arī KAMAZ Master komandas braucējs Antons Šibalovs, kurš sacensību pēdējā posmā piedzīvoja sadursmi ar helikopteru. Kā redzams video, tajā nepārprotami vainojams helikoptera pilots, kurš bija nolaidies pārāk zemu, bet smagajam auto neraksturīgi ātri braucošais KAMAZ vienā brīdī atrāvās no nelīdzenās virsmas un uzsita pa helikoptera sliedi.

Lai gan trieciens bija visai spēcīgs, KAMAZ neguva vērā ņemamus tehniskus bojājumus un arī helikoptera pilots acumirklī atkāpās uz savām pozīcijām. 

Dakaras rallijreida 12. posma finišā Šibalovs bija otrais, piekāpjoties vien čeham Martinam Mačikam. Rallijreida kopvērtējumā ātrākais savukārt bija Šibalova komandas biedrs Dmitrijs Sotiņikovs, kamēr incidentā ar helikopteru iesaistītā ekipāža finišēja otrajā pozīcijā.  

Foto: Ekrānuzņēmums no video

 Kā ziņots iepriekš, uzvaru automašīnu ieskaitē izcīnīja Stefans Petransels, kuram tā bija jau 14.uzvara Dakaras rallijreidos (6 uzvaras ar motociklu un 8 ar mašīnu), savukārt motociklu klasē ātrākais bija argentīnietis Kevins Benavidess.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu