Video ⟩ Policija izmeklēs Boļšunova rīcību Pasaules kausa stafetes sacensībās (37)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Par Krievijas distanču slēpotāja Aleksandra Boļšunova rīcību svētdien Pasaules kausa sacensībās stafetes disciplīnā policijā nodots iesniegums.

Boļšunovs svētdien kopā ar Krievijas izlasi startēja 4x7,5 kilometru stafetē, ar kuru sākotnēji izcīnīja trešo vietu, bet vēlāk rezultāts tika anulēts.

Par Krievijas izlases diskvalifikāciju parūpējās pats Boļšunovs, kurš stafetes pēdējos metros sacentās ar somu Jonu Maki. Somijas izlases pārstāvis finiša taisnē bija ieņēmis labāku līniju, lai taisnā ceļā tuvotos finišam, bet viņam aiz muguras lielā tempā tuvojās Boļšunovs, kuru sāncensis nevēlējās palaist garām. Aptuveni 20-30 metrus pirms finiša Boļšunovs nedaudz aizķērās aiz Maki un saprata, ka garām netiks laists, par ko pretiniekam veltīja divus sitienus ar slēpošanas nūju.

Uzvilktajam Boļšunovam ar to nepietika, tāpēc viņš pēc finiša nolēma uztriekties Maki plecam, nevis vienkārši nobremzēt, kā to parasti dara slēpotāji. Maki nokrita sniegā, bet Boļšunovs nemaz necentās atvainoties par savu rīcību.

"Iesniegums par paveiktu noziegumu ir nonācis mūsu rīcībā," ziņu aģentūrai AFP atklāja Hāmes reģiona policijas inspektors Tomass Kūre.

"Iegūstam visus nepieciešamos pierādījumus, lai saprastu, vai būs jāveic pirmstiesas izmeklēšana."

Somijas Slēpošanas federācija atklāja, ka pats Maki policijā iesniegumu nav rakstījis. Boļšunovs par savu nodarījumu pēc Somijas likumiem var tikt notiesāts uz diviem gadiem.

Somijas Slēpošanas federācija arī norādīja, ka Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) saņems pilnīgu situācijas izklāstu, bet Maki traumētā roka nav lauzta, tāpēc viņš varēs piedalīties nākamajās Pasaules kausa sacensībās.

Savukārt Krievijas slēpošanas izlases treneris Jurijs Borodavko krievu medijiem atklājis, ka uzskata Maki par vainīgo, jo viņš pārkāpis sacensību noteikumus, šķērsojot Boļšunova ceļu finiša spurtā. FIS tiesneši svētdien jau pieņēma lēmumu, ka Maki veiktais solis pa labi nav pārkāpums.

Uzvaru stafetē svinēja Norvēģija, Somija izcīnīja otro vietu, kamēr Krievijas otrā izlase pēc tautieša diskvalifikācijas pakāpās uz trešo pozīciju.

Boļšunovs janvāra sākumā otro reizi pēc kārtas tika kronēts par prestižo sacensību "Tour de Ski" čempionu.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu