Usika atkāpšanās paver ceļu gadsimta boksa cīņai - Džošua pret Fjūriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs (no kreisās) un Entonijs Džošua
Taisons Fjūrijs (no kreisās) un Entonijs Džošua Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas boksera Oleksandra Usika atkāpšanās no pieprasījuma nākamajā cīņā spēkoties par WBO pasaules čempiona jostu pavērusi ceļu gadsimta boksa duelim starp Lielbritānijas smagsvariem Entoniju Džošua un Taisonu Fjūriju, vēsta ESPN.

Usiks ir WBO pasaules čempiona jostas obligātais pretendents, taču pēdējā laikā ārzemju mediji arvien vairāk ziņo, ka ukrainis nākamo cīņu aizvadīs pret Lielbritānijas bokseri Džo Džoisu.

34 gadus vecais Usiks, kurš sarūpējis Latvijas bokserim Mairim Briedim vienīgo zaudējumu karjerā, ir izcīnījis 18 uzvaras 18 cīņās. Arī 35 gadus vecais Džoiss karjerā ir nepārspēts, viņa kontā ir 12 uzvaras (11 nokauti).

Džošua ir WBO pasaules čempiona jostas īpašnieks, Usiks ir WBO ranga līderis, bet Džoiss šīs organizācijas reitingā ieņem otro pozīciju. Sagaidāms, ka Usiks un Džoiss cīnīsies par WBO pagaidu čempiona titulu.

"Izskatās, ka aizvadīsim cīņu par WBO pagaidu čempiona titulu. Un cīņa pret Usiku ir mūsu prioritāte," medijam ESPN apliecināja Džoisa pārstāvis.

"Domāju, ka Usikam vajadzētu būt Džo nākamajam pretiniekam, un cīņa varētu notikt gada otrajā ceturksnī. WBO noteikusi, ka cīņai jānotiek piecu līdz sešu mēnešu laikā," turpināja britu boksera pārstāvis.

"Džo ambīcijas ir kļūt par neapstrīdamu čempionu. Ja viņš uzveiks Usiku, viņš turpinājumā varētu cīnīties pret Džošua vai Fjūriju."

Ņemot vērā, ka nu jau vairāk nekā 20 gadus pasaule nav pieredzējusi neapstrīdamu pasaules čempionu boksā smagsvaru kategorijā, divu Lielbritānijas bokseru duelis 2021. gadā būtu gadsimta cīņa.

Džošua patlaban ir pasaules čempions WBA, IBF un WBO versijās, bet Fjūrijam ir WBC tituls.

Līdz šim pēdējo reizi smagsvaru kategorijā par "undisputed" jeb neapstrīdamu pasaules čempionu tika kronēts Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība.

Lūiss laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

Savulaik leģendārajam Muhamedam Ali un citiem bokseriem pietika ar WBC un WBA jostām, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu smagsvaros. Vēlāk kritēriji tika papildināti, piemēram, Maiks Taisons apvienoja jau trīs jostas - WBC, WBA un IBF.

Savukārt kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, smagsvaru bokserim jāizcīna jau četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO tituli, taču nevienam tas pagaidām nav izdevies.

Pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) neapstrīdama pasaules čempiona titulu 2018. gadā ieguva Usiks, kurš triumfēja pasaules boksa supersērijā un ieguva savā īpašumā WBA, WBC, IBF un WBO jostas. Nu viņš cer panākumu atkārtot arī smagsvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu