Rīgas "Dinamo" tiksies ar Hārtliju un Kovaļčuku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga

Rīgas "Dinamo" trešdien savā laukumā "Arēnā Rīga" uzņems vienu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēcīgākajām komandām Omskas "Avangard", kuras galvenais treneris ir Latvijas izlases stūrmanis kanādietis Bobs Hārtlijs, savukārt uzbrukumā spēlē Krievijas hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks. Spēles sākums plkst. 19.30.

Komandas savā starpā nav spēlējušas kopš 2019. gada oktobra. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ iepriekšējā sezona noslēdzās priekšlaicīgi, tāpēc tikšanās izpalika.

Šosezon komandas spēkosies pirmo reizi. Vēl viens duelis paredzēts 9. februārī, kad rīdziniekiem būs jāspēlē izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem atrodas pēdējā vietā Rietumu konferences kopvērtējumā un ir zaudējusi pat teorētiskas izredzes iekļūt "play-off".

"Avangard" ar 66 punktiem ierindojas otrajā pozīcijā Austrumu konferences turnīra tabulā, atpaliekot vienīgi no Kazaņas "Ak Bars".

KHL vēsturē komandas aizvadījušas 25 savstarpējās spēles. 13 panākumi spēles pamatlaikā ir "Avangard" komandai, bet septiņas uzvaras Rīgas "Dinamo".

Rīdzinieki bijuši pārāki abos dueļos papildlaikā un arī uzvarējuši trīs mačos, kas cīņā pret "Avangard" noslēgušies pēcspēles metienos jeb "bullīšos".

Rīgas "Dinamo" šosezon rezultatīvākais spēlētājs ir Miks Indrašis, kurš atzīmējies ar 27 punktiem (12 vārti + 15 piespēles), bet 24 (7+17) punkti ir Laurim Dārziņam.

Rezultatīvs pēdējos mačos bijis kanādietis Džeisī Lipons, kuru atzina par pagājušās nedēļas labāko uzbrucēju KHL. Viņš iepriekšējos trīs mačos sakrāja piecus punktus (2+3).

"Avangard" rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir amerikānis Rīds Bušē ar 37 punktiem (17+20). Omskā spēlē arī viens no šosezon KHL rezultatīvākajiem aizsargiem soms Kaski Olivers (12+16).

Hārtlija trenētajai vienībai sezonas gaitā pievienojās slavenais Kovaļčuks, kurš komandā iejuties visai labi - 10 spēlēs 11 rezultativitātes punkti (3+8). Septiņos no 10 mačiem viņš nopelnīja vismaz vienu punktu.

37 gadus vecajam Kovaļčukam ir 13 gadu un vairāk nekā 900 spēļu pieredze Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš guvis vairāk nekā 400 vārtu.

Krievijas izlases rindās Kovaļčuks kļuvis gan par pasaules, gan olimpisko čempionu.

Rīgas "Dinamo" arī nākamo spēli aizvadīs savā laukumā. Mēneša pēdējā mačā rīdzinieki 29. janvārī tiksies ar Čerepovecas "Severstaļ".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu