"Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU izcīna uzvaras OHL čempionāta spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU
"Zemgale"/LLU Foto: Guntis Lazdāns

"Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU komandas otrdien "Optibet" hokeja līgā (OHL) svinēja panākumu.

"Olimp"/"Venta 2002" viesos ar 5:4 (3:1, 1:1, 1:2) uzvarēja "Prizma"/IHS vienību.

Lauris Bajaruns un Georgijs Pujacs pirmajā periodā pēc septiņām spēlētām minūtēm "Olimp"/"Venta 2002" komandu bija izvirzījuši vadībā ar 2:0. Ričards Puriņš 14.minūtē vienus vārtus atguva, bet pirmais perioda noslēdzās ar rezultātu 3:1, jo 18.minūtē vēl izcēlās Vitālijs Pavlovs.

Otrajā periodā ar precīziem metieniem apmainījās Bajaruns un Armands Bērziņš, bet pēdējās 20 minūtēs pārāki bija mājinieki, tomēr ar to nepietika uzvarai. Pēdējos vārtus spēlē 11 sekundes pirms finālsvilpes, spēlējot mazākumā, guva "Prizma"/IHS spēlētājs Martins Lavrovs.

Bajaruns spēli noslēdza ar diviem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, kamēr vārtus un divas piespēles nopelnīja Emīls Ezītis un Pujacs. 

Otrā čempionāta spēlē "Zemgale"/LLU mājās ar 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) uzvarēja Hokeja skolu "Rīga" (HS "Rīga").

Kirils Tambijevs šajā spēlē guva divus vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, Robertam Jekimovam 2+1, bet divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Aleksandrs Galkins un Regnārs Alksnis. Vienīgos viesu komandas vārtus trešā perioda septītajā minūtē iemeta Ģirts Silkalns.

Čempionāta līdere ar 35 punktiem 21 spēlē ir "Olimp"/"Venta 2002", tālāk ar 32 punktiem 19 mačos seko "Zemgale"/LLU, kamēr "Mogo"/LSPA 27 punktus iekrājusi 23 dueļos. "Liepāja" 20 spēlēs nopelnījusi 25 punktus, Daugavpils "Dinaburga" 21 mačā tikusi pie 12 punktiem, HS "Rīga" seko ar desmit punktiem 18 dueļos, bet pēdējo jeb septīto pozīciju ar desmit punktiem 22 spēlēs ieņem "Prizma"/IHS.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu