Boļšunovs izteicies par skandalozo incidentu Pasaules kausa posmā (15)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Boļšunovs
Aleksandrs Boļšunovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs komentējis situāciju, kad Pasaules kausa posma finiša sportā centās iesist sāncensim ar nūju un pēc finiša notrieca somu Jonu Maki zemē. 

Boļšunovs kopā ar Krievijas izlasi svētdien startēja 4x7,5 kilometru stafetē, ar kuru sākotnēji izcīnīja trešo vietu, bet vēlāk rezultāts tika anulēts.

Par Krievijas izlases diskvalifikāciju parūpējās pats Boļšunovs, kurš stafetes pēdējos metros sacentās ar Maki. Somijas izlases pārstāvis finiša taisnē bija ieņēmis labāku līniju, lai taisnā ceļā tuvotos finišam, bet viņam aiz muguras lielā tempā tuvojās Boļšunovs, kuru sāncensis nevēlējās palaist garām. Aptuveni 20-30 metrus pirms finiša Boļšunovs nedaudz aizķērās aiz Maki un saprata, ka garām netiks laists, par ko pretiniekam veltīja divus sitienus ar slēpošanas nūju.

Uzvilktajam Boļšunovam ar to nepietika, tāpēc viņš pēc finiša nolēma uztriekties Maki plecam, nevis vienkārši nobremzēt, kā to parasti dara slēpotāji. Maki nokrita sniegā, bet Boļšunovs nemaz necentās atvainoties par savu rīcību.

Pēc sacensībām policijā tika nodots iesniegums.

Tiek ziņots, ka Boļšunovam par šādu rīcību draud brīvības atņemšana līdz pat diviem gadiem. 

"Vai es nožēloju? Protams. Es saprotu, ka rīkojos nepareizi. Nožēloju šo rīcību un nākotnē vairs tā nerīkošos. Kad šķērsoju finiša līniju, es gribēju parunāt ar Maki par notikušo un uzzināt, kāpēc viņš darīja to, ko darīja. Slēpes slīdēja pārāk ātri, un, kad es centos apstāties, salūza slēpju stiprinājums. Netaisījos viņam uzskriet virsū, gribēju tikai parunāties," Norvēģijas raidorganizācija NRK citē Boļšunova izteikumus. 

"Es redzēju, kas notika pirms paša finiša. Nedomāju, ka Maki rīkojās pareizi. Viņš mani apzināti bloķēja, tas nav godīgi. Es joprojām tā domāju.

Pilnībā piekrītu tiesnešu lēmumam diskvalificēt Krievijas komandu. Pēc finiša rīkojos nepareizi, bet, no otras puses, nesaprotu, kāpēc Maki netika diskvalificēts.

Es nelasu citu cilvēku komentārus. Zinu pats, kā tikt galā ar šo situāciju un pieturos pie sava viedokļa. Negribu zināt, ko domā un saka citi," norādīja Boļšunovs. 

Maki sadursmē guvis rokas savainojumu, bet tas viņam netraucēs piedalīties nākamajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās. 

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu