Ceturtdien uz sarunām Rīgā ieradīsies IIHF delegācija (1)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis (no kreisās) un Viesturs Koziols
Aigars Kalvītis (no kreisās) un Viesturs Koziols Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdienas vakarā Latvijā ieradīsies Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) delegācija, lai ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) apspriestu 2021. gada pasaules čempionāta norisi, sarunā ar TVNET pastāstīja LHF prezidents Aigars Kalvītis. 

Otrdien notika IIHF Padomes sēde, kurā tika apspriests jautājums par pasaules čempionāta rīkošanu. Kā nu jau tas ir ierasts IIHF darbā, lēmums par pasaules čempionāta rīkotājvalstīm netika pieņemts, pārceļot šo datumu vēl par nedēļu. 

Neskaidrība aizvien palikusi spēkā.

"Padome vēl nepieņēma lēmumu, bet šodien ir noorganizētas visu 16 pasaules čempionāta dalībvalstu konsultācijas, lai šo lēmumu varētu pieņemt. Visas valstis, kuras piedalīsies čempionātā, apspriedīsies tiešsaistē. Ceturtdien vakarā Latvijā ieradīsies IIHF delegācija. Būs pārstāvētas visas ieinteresētas puses, lai vestu sarunas par veiksmīga čempionāta norisi Rīgā," portālam TVNET sacīja Kalvītis. 

IIHF delegācijas sastāvā gan nebūs organizācijas prezidents Renē Fāzels, bet ieradīsies ģenerālsekretārs Horsts Lihtners, biroja darbinieki un IIHF mārketinga partneris "Infront".

Latviju sarunās pārstāvēs LHF vadība - pats Kalvītis, ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un SIA "Hokeja akadēmijas" vadītājs Edgars Buncis.

"Ja IIHF delegācija brauc pie mums, tad Rīga droši vien šajā stāstā ir vissvarīgākā," teica Kalvītis. "Ātrāka šī lēmuma pieņemšana mums ļautu pieņemt efektīvākus lēmumus. Šobrīd ir daudzi darbi, kuri ir jādara, bet tie ir aizkavējušies.

Lēmumu gaidām maksimāli ātri. Cerējām, ka tas tiks pieņemts šonedēļ, bet tagad gaidām nākamo nedēļu."

Līdz šim Latvija vienīgo reizi pasaules čempionātu organizēja 2006. gadā. Toreiz turnīrs notika "Skonto" hallē un "Arēnā Rīga". 

Latvijas puses orgkomiteja dēļ šīs neskaidrības sponsorus nav zaudējusi, bet daļa no paredzētajiem līdzekļiem vēl nav piešķirti. 

"Šobrīd vēl neesam saņēmuši līdzekļus, kurus pēc līguma bija plānots saņemt. Viņi [sponsori] arī gaida to, vai čempionāts būs vai nebūs. Runāt par tiešiem zaudējumiem mēs šobrīd nevaram, bet tas neveicina jaunu sponsoru piesaisti. Tas gan ir fakts. Sponsoriem noteikti nenāk par labu, ka ir šī neskaidrība."

Iepriekš Koziols nevairījās kritizēt IIHF darbu, saucot to par sliktu. 

"Šī vilcināšanās ar lēmuma pieņemšanu liecina par IIHF slikto darba stilu. Neko citu nevaru teikt. Viņi neapzinās, kādas sekas tas var radīt un kādu slogu uzliek uz organizatoru pleciem. Viņi strādā ļoti slikti. Es tiešām viņu pusei varu veltīt tikai un vienīgi kritiku," pauda Koziols.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu