Strēlniekam ar CSKA kārtējā uzvara Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks trešdien ULEB Eirolīgas 22.kārtas spēlē guva trīs punktus un palīdzēja savai komandai Maskavas CSKA izcīnīt uzvaru.

CSKA viesos ar 71:68 (20:15, 14:22, 18:19, 19:12) uzvarēja Berlīnes "Alba".

Strēlnieks laukumā pavadīja 23 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem, realizēja vienu no diviem "sodiņiem", bet garām aizmeta vienīgo tālmetienu. Strēlnieks arī pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja divas personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza negatīvu efektivitātes koeficientu -1.

Rezultatīvākais CSKA komandā ar 20 punktiem bija Tornike Šengelija, kurš trešdien Eirolīgā sasniedza 2000 gūto punktu atzīmi. Berlīnes vienībā Pejtons Siva izcēlās ar 15 punktiem.

Krievijas klubam šajā duelī nevarēja palīdzēt Maiks Džeimss. Viņš pagājušajā piektdienā pēc Eirolīgas spēles ar Stambulas "Fenerbahce" ģērbtuvēs esot iesaistījies konfliktā ar citu leģionāru Torniki Šengeleju. Lai neizjauktu komandas garu, CSKA nolēma Džeimsu neņemt līdzi izbraukumā uz Berlīni.

Vairāki basketbola mediji jau ziņojuši par viņa iespējamo došanos prom no CSKA.

Citā spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" viesos ar 77:83 (26:17, 20:18, 7:23, 24:25) piekāpās Vilērbānas ASVEL no Francijas, kuras rindas pirms četrām dienām pameta Rihards Lomažs.

Kurucs bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Vitorijas komandā Aleks Peters guva 15 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem, bet ASVEL sastāvā 21 punkts Deividam Laitijam, kamēr par vienu mazāk iemeta Noriss Kols.

Jau ziņots, ka otrdien Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" komanda ar 93:95 piekāpās Minhenes "Bayern", kamēr Rolanda Šmita vienība "Barcelona" ar 85:81 pieveica Sanktpēterburgas "Zeņit".

Bertāns izcēlās ar 15 punktiem, Timma iekrāja astoņus, bet Šmits izcēlās ar diviem punktiem.

Turnīra līdere ar 16 uzvarām 22 mačos ir "Barcelona", tikpat uzvaras ir arī CSKA, bet Vitorijas klubs ar deviņiem panākumiem ieņem 13.vietu. "Himki" 22 spēlēs iekrājusi vien divas uzvaras un ieņem pēdējo jeb 18.pozīciju.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu