Mejera rezultatīvais mačs palīdz "Parma" izcīnīt uzvaru Eiropas kausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris ceturtdien guva 17 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlē, palīdzot Krievijas klubam Permas "Parma" izcīnīt uzvaru.

Permas basketbolisti Hertongenbošā F grupas cīņā ar rezultātu 93:81 (26:17, 27:24, 21:20, 19:20) guva virsroku pār Nīderlandes komandu Groningenas "Donar".

Mejeris laukumā pavadīja 25 minūtes un 25 sekundes, grozā raidot visus četrus divpunktu metienus, savu vienīgo tālmetienu un sešus no astoņiem soda metieniem. Liepājnieks arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja 22 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem ar 23 punktiem atzīmējās Boriss Savovičs, bet pretiniekiem 25 punktus guva Džereds Ogungbemi-Džeksons.

Piektdien "Parma" tiksies ar turnīra saimnieci Hertongenbošas "Heroes". Šajā grupā bija jāspēlē arī Baltkrievijas klubam Mogiļevas "Borisfen", taču šī komanda izstājusies no turnīra.

Tikmēr B grupā uzvaru svinēja Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vienība "Kyiv", kas Bulgārijas pilsētā Samokovā ar rezultātu 61:51 (21:10, 14:11, 11:14, 15:16) pārspēja Austrijas komandu Kapfenburgas "Bulls".

B apakšgrupā līderpozīcijā ar divām uzvarām divās spēlēs ir Ukrainas vienība "Prometey", tālāk ar vienu panākumu seko "Kyiv" un "Bulls", bet zaudējumus abos mačos piedzīvojusi turnīra saimniece Samokovas "Rilski Sportist".

FIBA Eiropas kausā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmo kārtu jeb ceturtdaļfinālu sasniegs apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās trešo pozīciju ieguvējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu