Latvijas telpu futbola izlase savā laukumā zaudē Slovēnijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas telpu futbola izlase pret Slovēniju.
Latvijas telpu futbola izlase pret Slovēniju. Foto: www.lff.lv

Latvijas telpu futbola izlase piektdien Jelgavā 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piedzīvoja minimālu zaudējumu Slovēnijai.

Latvija piekāpās Slovēnijai ar 0:1 (0:1).

Spēles sākumā bīstamāki momenti veidojās pie latviešu vārtiem. Ceturtajā minūtē Aigars Bondars glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma, atsitot bumbu ar kāju, bet septītajā minūtē pēc Mateja Fideršeka sitiena no gaisa bumba trāpīja vārtu tālo stabu.

Vārtu gūšanas momenti pie Latvijas vārtiem rezultējās "golā" desmitajā minūtē, kad pēc standartsituācijas izspēles vārtu priekšā izcilu tehniku nodemonstrēja uzbrucējs Kristjans Čujecs, bumbu vārtos raidot pagriezienā - 1:0 viesu labā.

13.minūtē vēlreiz mājiniekus glāba vārtu stabs, šoreiz pēc Čujeca sitiena. Īsu brīdi pēc tam Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs pieprasīja pārtraukumu.

Joprojām gandrīz visu laiku uzbruka slovēņi, 15.minūtē Bondaram glābjot no vārtu zaudējuma pēc kārtējā Čujeca sitiena.

Arī otrajā puslaikā vairāk uzbruka slovēņi. 24.minūtē pa pārliktni trāpīja Fideršeks. Minūti vēlāk viesiem bija bīstams standartsituācija, taču bumba lidoja vārtiem garām.

29.minūtē Čujecam bija vēl viena laba izdevība, taču, nonācis aci pret aci ar vārtsargu, viņš no gaisa vārtus neguva.

34.minūtē viesi gandrīz zaudēja vārtus, raidot bumbu savā  cietoksnī.

Latvijai arvien biežāk dodoties ātrajos uzbrukumos, pārtraukumu nācās prasīt arī Slovēnijai.

35.minūtē vēlreiz pēc Čuječa sitiena lieliski vārtos nospēlēja Bondars.

Latvija pieprasīja vēl vienu pārtraukumu, mainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju un uzbruka, taču vārtus gūt neizdevās. Pēdējais sitiens viesu vārtsargu sasniedza nepilnu pusminūti līdz mača beigām, kad no patālas distances pa zemi sita Maksims Seņs.

"Uzskatu, ka nospēlējām cienīgi pret komandu, kurai ir liela finālturnīru pieredze. Tāpat jāņem vērā, ka mums jau divus mēnešus nenotiek vietējā čempionāta spēles un futbolisti ir bez spēļu prakses. Decembris vispār pagāja bez treniņiem, tāpēc skaidrs, ka esam tālu no labākās fiziskās kondīcijas," pēc mača sarunā ar Latvijas Futbola federāciju pauda izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs. 

Viņš uzsver, ka Pastars un Baklanovs, kuri spēlē Polijā un tur tiek pie prakses, šodien bija vieni no labākajiem. 

"Ņemot vērā šos aspektus un to, ka nometnes laikā pazaudējām četrus spēlētājus, nospēlējām cienīgi. Mēs nebijām labāki par pretinieku, vārtu gūšanas iespēju mums nebija daudz, tomēr līdz pat pēdējām sekundēm mums bija iespēja "aizķerties" aiz neizšķirta. Kopumā šajā situācijā varam ar komandu tikai lepoties," stāstīja treneris.

Sestajā atlases grupā Slovēnija ar sešiem punktiem divās spēlēs ir izvirzījusies grupas galvgalī. Spānijai ir trīs punkti uzvarā pār Latviju, kam ir divi zaudējumi. Vienu neveiksmi cietusi Šveices komanda.

Mačs notika Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā bez skatītāju klātbūtnes un ievērojot stingras vietējās un starptautiskās epidemioloģiskās drošības prasības.

Pirmdien turpat Jelgavā bija plānota spēle ar Šveici, taču piektdien Latvijas Futbola federācija savā tīmekļa vietnē paziņoja, ka šī spēle pārcelta, Šveices telpu futbola izlases nonākšanas karantīnā dēļ.

Identiska iemesla dēļ 29.janvārī pārcelta arī Šveices izlases spēle savā laukumā pret Spāniju.

Spēles norises jaunais datums tiks paziņots pēc Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmuma. Pašlaik tiek risināts jautājums par spēles pārcelšanu uz aprīli.

Kandidātu sarakstā šoreiz iekļauti 15 telpu futbolisti, taču viena Covid-19 gadījuma dēļ no izlases atskaitīti Artūrs Strazdiņš un Kaspars Žurovs.

Kā zināms, pagājušā gada sākumā Latvijas telpu futbola izlase kārtējo reizi pārvarēja kvalifikācijas pirmo stadiju. Kvalifikācijas otrajā etapā Latvija nokļuva vienā grupā ar Spāniju, Slovēniju un Šveici. Pirmajā mačā Spānijā Latvijas izlase bez vairāku līderu palīdzības atzina Eiropas spēcīgākās komandas pārākumu ar 0:7.

Finālturnīram kvalificēsies visu astoņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Nākamgad finālturnīrā pirmoreiz vēsturē piedalīsies 16 komandas.

Latvijas izlase svētdien sapulcējās Rīgā, pēc tam gatavošanos turpinot Jelgavā. Visi treniņi notika Zemgales Olimpiskā centra sporta zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu