Graudiņa/Kravčenoka Tokijas Olimpiādei gatavosies ASV trenera vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas eksčempiones pludmales volejbolā Tīnu Lauru Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku olimpiskajām spēlēm Tokijā gatavos ASV treneris Gustavo Roča, sestdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Decembra beigās Graudiņa un Kravčenoka noslēdza vienošanos par sadarbību 2021.gada sezonā ar ASV pludmales volejbola speciālistu no Dienvidkalifornijas Universitātes Gustavo Roču.

Trīspusējo līgumu ir parakstījušas sportistes, treneris un LVF. Tā darbības laiks ir astoņi mēneši, ieskaitot olimpiskās spēles Tokijā, Eiropas čempionātu un Pasaules tūres finālu septembra vidū Romā.

"Meitenes pie mums vērsās ar lūgumu palīdzēt, lai kopīgiem spēkiem kā komandai tiktu rasta iespēja veiksmīgāk un efektīvāk gatavoties olimpiskajām spēlēm. Tāpēc kopš novembra beigām tika meklēti citi varianti, jauni risinājumi," par trenera maiņas procesu stāsta Latvijas nacionālo pludmales volejbola izlašu koordinatore Sandra Selga. "Rīkojām konkursu un uzrunājām potenciālos kandidātus, kuri visi trīs bija no ārzemēm, veicām pārrunas un izvērtēšanu, bet izvēle palika Tīnas un Anastasijas ziņā. Galu galā izvēle krita par labu Ročam."

Roča jau ceturto sezonu ir trenera palīgs tajā pašā Dienvidkalifornijas Universitātē, kurā studē Graudiņa. Viņam vispirms bija jāprasa atļauja augstskolai, vai viņš drīkst uzņemties papildu slodzi, un universitātes atbilde bija pozitīva.

Pirms tam divas sezonas Roča aizvadīja Peperdaina Universitātē brīvprātīgā trenera palīga statusā. Savukārt 2016.gadā viņš bija brazīlieša Mārsiu Sikoli palīgs, trenējot Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējas amerikānietes - Keriju Volšu Dženingsu un Eiprilu Rosu. Jāmin arī 2018.gada sadarbība trenera asistenta amatā ar Volšu Dženingsu un Nikolu Brenu, kā arī amerikāņu vīriešu dueta Džeiks Gibs/Tailers Krebs aprūpēšana trenera palīga lomā 2017.gadā.

Līdz marta beigām labākajam Latvijas sieviešu duetam plānotas treniņnometnes, bet pēc tam līdz jūnija vidum - astoņi Pasaules tūres četru zvaigžņu posmi, ieskaitot posmu Jūrmalā.

Kravčenoka jau ir ASV, un šajā nedēļā duets aizvadīja savu pirmo kopīgo treniņu. Līdz marta beigām, kad Latvijas pludmales volejbola pāris gatavojas doties uz Pasaules tūres posmiem, viņa laiku pārsvarā pavadīs ASV.

Trio galvenais mērķis ir teicams starts olimpiskajās spēlēs Tokijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu