Bļugers ar rezultatīvu piespēli palīdz "Penguins" izcīnīt uzvaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (2:1, 1:3, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Ņujorkas "Rangers". Komandām šī bija trešā tikšanās šosezon un trešo reizi dueli uzvarēja Pitsburgas vienība.

Bļugers laukumā pavadīja 14 minūtes un 24 sekundes. Teju četras minūtes (3:58) viņš spēlēja skaitliskajā mazākumā.

Latvijas hokejists uzvarēja sešos no 12 iemetieniem. Viņa kontā arī viens metiens pa pretinieku vārtiem, viens spēka paņēmiens un neitrāls lietderības koeficients.

Bļugers ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmā perioda beigās, kad Brendons Tanevs izvirzīja "pingvīnus" 2:1 vadībā.

26 gadus vecais Bļugers šosezon deviņos mačos guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles, kā arī sakrājis neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvaras vārtus mača papildlaikā guva "Penguins" komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs. Vēl uzvarētāju labā pa reizei precīzi bija Džeisons Zakers, Džeiks Gencels un Kasperi Kapanens.

"Penguins" aizsargs Pjērs Olivers Džozefs, kuram šī ir NHL debijas sezona, izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm karjeras piektajā spēlē. 

Savukārt pirmajā periodā "Penguins" vadošais aizsargs Kriss Letangs guva traumu un spēli neturpināja.

"Rangers" sastāvā vārtus guva Artemijs Panarins, Kevins Rūnijs, Brendans Lemjē un Kriss Krīders.

"Penguins" vārtsargs Keisijs Desmits atvairīja 30 no 34 metieniem (88,2%), bet "Rangers" ripu ķērājs Aleksandrs Georgijevs tika galā ar 33 no 38 metieniem (86,8%).

Šajā spēlē "Penguins" neizmantoja nevienu no četrām skaitliskā vairākuma iespējām, tikmēr "Rangers" realizēja vienu no pieciem vairākumiem.

"Penguins" pēdējo trīs spēļu nogrieznī nav realizējusi jau 13 skaitliskā vairākuma iespējas pēc kārtas. Iepriekšējos divos mačos Pitsburga zaudēja Bostonas "Bruins".

Austrumu divīzijā "Penguins" ar 11 punktiem deviņos mačos ieņem ceturto vietu, bet "Rangers" ar sešiem punktiem astoņos mačos atrodas pēdējā jeb astotajā pozīcijā. Divīzijas četras labākās komandas iekļūs "play-off".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu