Video ⟩ Ovečkins pakāpjas uz septīto vietu NHL vēsturē labāko "snaiperu" sarakstā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins sestdien guva vārtus un pakāpās uz septīto vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē labāko vārtu guvēju sarakstā.

Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:1, 0:2, 1:0) papildlaikā uzveica Bostonas "Bruins", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un pārtraucot pretiniekiem četru panākumu sēriju.

Ovečkins guva uzvaras vārtus mača papildlaikā. Viņam šī bija pirmā spēle kopš 19. janvāra, jo viņam piesprieda četru maču diskvalifikāciju par Covid-19 noteikumu protokola pārkāpumu.

35 gadus vecajam Krievijas hokejistam 16 sezonu ilgajā karjerā 1157 spēlēs "Capitals" rindās izdevies gūt 708 vārtus, kas ir septītais visu laiku lielākais precīzo metienu skaits NHL vēsturē.

Tikpat vārtu savulaik guva kanādietis Maiks Gartners, taču viņš aizvadīja vairāk spēļu (1432). Arī viņš bija "Capitals" spēlētājs, Vašingtonas komandu pārstāvot astoņdesmitajos gados. 

"Acīmredzami, viņš ir zvaigzne, viņš ir leģenda šeit un kopumā līgā. Ir patīkami viņu panākt, taču priekšā vēl ir tāls ceļš," sacīja Ovečkins, kuram nākamais solis ir noķert labāko "snaiperu" sarakstā kanādieti Filu Espozito.

NHL vēsturē labākie vārtu guvēji:

  1. Veins Greckis (Kanāda), 894 vārti (1487 spēles)
  2. Gordijs Hovs (Kanāda), 801 vārti (1767)
  3. Jaromīrs Jāgrs (Čehija) 766 (1733)
  4. Brets Hals (ASV/Kanāda) 741 (1269)
  5. Marsels Dions (Kanāda) 731 (1348)
  6. Fils Espozito (Kanāda) 717 (1282)

Ovečkins karjerā 111. reizi guva spēles uzvaras vārtus, apsteidzot Bretu Halu un Tēmu Selenni (abiem 110). NHL vēsturē tas ir trešais labākais rādītājs - Jāgram 135, Hovam 121 un Espozito 118.

Tāpat viņš palielināja sev piederošo NHL rekordu. Ovečkinam nu ir 24 gūti vārti regulārā čempionāta spēļu pagarinājumos. Jāgram ir 19, bet Sidnijam Krosbijam 18 precīzi metieni papildlaikos.

Ovečkins aizvadītajā mačā atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli. "Capitals" rindās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās zviedrs Niklass Bekstroms.

Vēl pa vienam precīzam metienam uzvarētāju labā realizēja Rihards Pāniks un Trevors van Rīmsdaiks.

Vašingtonas kluba Čehijas vārtsargs Viteks Vanečeks atvairīja 40 no 43 metieniem (93,0%).

Tikmēr "Bruins" rindās Tūka Rasks atvairīja 19 no 23 metieniem (82,6%), bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Patrīss Beržerons.

Vārtus Bostonas labā guva Niks Ričijs, Breds Maršāns un Čārlijs Makevojs, kuram arī rezultatīva piespēle.

"Capitals" ar 15 punktiem deviņās spēlēs ir Austrumu divīzijas līdere. Par diviem unktiem mazāk ir Filadelfijas "Flyers", kas arī aizvadījusi deviņas spēles.

Savukārt trešajā vietā Austrumu divīzijā ir "Bruins" komanda, kas astoņās spēlēs izcīnījusi 12 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu