Aparjode un Tīruma pasaules čempionātā izcīna vietas labāko desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode un Elīza Tīruma svētdien ieņēma attiecīgi astoto un devīto vietu Kēnigszē trasē Vācijā notiekošā pasaules čempionāta sacensībās, kamēr Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola bija 13. un 16.pozīcijā.

Savā mājas trasē dominēja vācietes, kuras aizņēma pirmās četras vietas. Par čempioni pirmo reizi karjerā tika kronēta Jūlija Taubica, kura uzrādīja labākos rezultātus abos braucienos.

Divu braucienu summā otrās vietas ieguvēja Natālija Gaizenbergere zaudēja 0,315 sekundes, Dajana Eitbergere bija 0,472 sekundes lēnāka, bet 0,366 sekundes aiz goda pjedestāla palika Anna Berreitere. Piektā bija Krievijas Kamaniņu sporta federācijas sportiste Tatjana Ivanova, bet pirmo sešinieku noslēdza amerikāniete Sammera Bričere.

Aparjode pēc pirmā brauciena bija 13.vietā, taču otrajā uzrādīja piekto labāko laiku, braucienā piekāpjoties vien četrām iepriekšminētajām vācietēm. Viņa čempionei zaudēja 1,333 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 0,820 sekunžu attālumā.

Tīruma pirmajā braucienā uzrādīja desmito rezultātu un bija līdere no Latvijas sportistēm. Otrajā braucienā viņai bija devītais rezultāts un tāda pati vieta arī summā. Čempione bija 1,333 sekundes ātrāka, bet komandas biedrene Aparjode bija priekšā par 0,041 sekundi.

Zirnei braucienos bija 14. un 13.rezultāts, kā arī summā 1,576 sekunžu deficīts pret uzvarētāju. Debitantei Vītolai bija sestais labākais rezultāts startā, bet braucienos viņa ieņēma attiecīgi 16. un 15.vietu, Taubicai zaudējot 1,788 sekundes.

20 gadus vecā Vītola U-23 konkurencē izcīnīja sesto vietu, bet par čempioni kļuva Berreitere.

Jau ziņots, ka piektdien notikušajā pasaules čempionātā sprintā Ulla Zirne izcīnīja desmito vietu, kamēr Kendija Aparjode ierindojās 13.vietā. Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola sprinta sacensību finālam nekvalificējās.

Sieviešu konkurencē šosezon neviena no Latvijas sportistēm nav apliecinājusi sevi kā neapstrīdamu komandas līderi, taču Aparjodei un Tīrumai ir pa vienai bronzas medaļai, kas gūtas attiecīgi Oberhofā un Vinterbergā.

Pērn pasaules čempionātā Sočos uzvarēja mājiniece Jekaterina Katņikova, bet labākā no Latvijas sportistēm bija Aparjode, kura ierindojās ceturtajā pozīcijā. Tāpat Tīruma sprintā izcīnīja bronzu, bet Aparjode noslēdza labāko sešinieku.

Komandu stafetē sacensības paredzētas plkst.14.30. Čempionātu tiešraidē translē kanāls "Best4Sport TV".

Latvijas komandas galīgais sastāvs tiks noteikts pēc sieviešu sacensībām, taču tradicionāli stafetē piedalās iepriekš augstākās vietas ieņēmušie, kas divniekos ir brāļi Andris un Juris Šici, bet vīriešiem - šo sacensību debitants Gints Bērziņš.

Komandu stafetē Latvijas izlase šosezon Pasaules kausa sacensībās divreiz kāpusi uz goda pjedestāla. Altenbergā tika izcīnīta bronza, bet Siguldā - sudrabs. Pēc pieciem posmiem Latvija ieņem trešo vietu kopvērtējumā aiz Vācijas un Krievijas.

Altenbergā izlases sastāvā brauca Kristers un Kendija Aparjodi, kā arī brāļi Juris un Andris Šici, bet Siguldā - Elīza Tīruma, Artūrs Dārznieks un Juris un Andris Šici, vienlaicīgi iegūstot sudrabu arī  Eiropas meistarsacīkstēs.

Pirms gada Sočos Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Juris un Andris Šici izcīnīja sudraba medaļu, uzvarot Vācijai.

Latvijas kamaniņu braucēji Kēnigszē jau izcīnījuši divus medaļu komplektus. Piektdien pasaules čempionātā sprintā Juris un Andris Šici izcīnīja sudrabu divniekos, bet dienu vēlāk viņi ieguva bronzu divu braucienu summā pasaules meistarsacīkšu ietvaros.

Kēnigszē trase iepriekšējo reizi pasaules čempionātu uzņēma 2016.gadā, kad Latvijas komanda ar Šiciem, Tīrumu un Ināru Kivlenieku sastāvā izcīnīja sudrabu komandu stafetē.

Pasaules čempionātam dalībai pieteikušās 23 valstis, kuras pārstāvēs 43 vīrieši, 48 sievietes un 29 divvietīgās ekipāžas.

Pērn Sočos Aparjode izcīnīja ceturto vietu, bet Aparjods ierindojās piektajā pozīcijā. Tāpat Tīruma sprintā izcīnīja bronzu, bet Aparjode noslēdza sešinieku. Jāatzīmē arī Latvijas komandas sniegums komandu stafetē, kur Aparjodi un Šici izcīnīja sudraba godalgas.

Sākotnēji pasaules čempionāts tika plānots Vistleras ledus trasē, Kanādā, taču septembrī FIL valde kopā ar Kanādas Kamaniņu sporta federāciju lēma, ka čempionātu pārcels uz Kēningszē trasi.

Kēningszē ledus trasē pasaules čempionāts kamaniņu sportā tiek organizēts septīto reizi. Iepriekš šeit planētas spēcīgākie kamaniņu sportisti tika noskaidroti 1969., 1970., 1974., 1979., 1999. un 2016.gadā.

Pasaules kausa sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur augstākā ranga sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu