Video ⟩ Merzļikinam divas rupjas kļūdas; "Blue Jackets" piedzīvo zaudējumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Komandas vārtus sargājot Elvim Merzļikinam, kurš pieļāva divas rupjas kļūdas, Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās Čikāgas "Blackhawks" komandai, kas pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Merzļikins savā sezonas piektajā spēlē atvairīja 33 no 36 pretinieku metieniem (91,7%). Latvieša kontā šosezon ir divas uzvaras un trīs zaudējumi.

Latvijas vārtsargs trešajā periodā divreiz aiz vārtiem neveiksmīgi nospēlēja ar nūju. Pretinieki zibenīgi izmantoja šīs kļūdas un pārvērta tās vārtu guvumos.

Par spēles pirmo zvaigzni atzina "Blackhawks" vārtsargu Kevinu Lankinenu. Somijas hokejists atvairīja 32 no 33 metieniem (97,0%).

Uzvarētājiem vārtus guva šveicieši Piuss Suters un Filips Kuraševs, kā arī amerikānis Patriks Keins.

Keinam un Kuraševam arī pa rezultatīvai piespēlei. Viņi izpelnījās attiecīgi spēles otrās un trešās zvaigznes godu.

"Blue Jackets" sastāvā vienīgos vārtus guva kanādietis Būns Dženers, bet ar rezultatīvu piespēli atzīmējās amerikānis Džeks Roslovičs, kuram šis ir pirmais punkts Kolumbusas rindās kopš pievienošanās komandai maiņas darījumā kopā ar Patriku Laini no Vinipegas "Jets".

Kopumā spēlē bija ļoti līdzīga cīņa. Abas komandas bloķēja pa 15 metieniem, abi klubi neizmantoja divus skaitliskos vairākumus.

Nedaudz vairāk spēka paņēmienus lietoja "Blue Jackets" hokejisti - 39:30. Arī uzvarētajos iemetienos neliels pārsvars Kolumbusai - 23:20.

"Blue Jackets" ar 11 punktiem 10 spēlēs ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā, kur līdere ar 11 punktiem sešos mačos ir Floridas "Panthers".

"Blackhawks" ar deviņiem punktiem 10 spēlēs ierindojas sestajā pozīcijā.

Komandas spēkojās otro reizi trīs dienu laikā. Iepriekšējā duelī "Blue Jackets" pārspēja "Blackhawks" ar rezultātu 2:1. Kolumbusas vārtos soms Jonass Korpisalo atvairīja 31 no 32 metieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu