Vācijas hokejistam Draizaitlam pietrūkst vienas piespēles līdz NHL rekordam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Leons Draizaitls
Leons Draizaitls Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas hokejistam Leonam Draizaitlam no Edmontonas "Oilers" komandas svētdien pietrūka vienas rezultatīvas piespēles, lai atkārtotu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu.

"Oilers" savā laukumā ar rezultātu 8:5 (5:3, 3:0, 0:2) pārspēja Otavas "Senators" komandu, kas piedzīvoja jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā Draizaitls vārtus neguva, taču viņš izpildīja sešas rezultatīvas piespēles. Vēsturē šī bija 29. reize, kad kāds spēlētājs vienā NHL mačā izcēlies ar vismaz sešām rezultatīvām piespēlēm.

NHL rekords ir septiņas rezultatīvas piespēles. Trīsreiz astoņdesmitajos gados "Oilers" rindās tas izdevās kanādietim Veinam Greckim, bet vienreiz 1947. gadā septiņas piespēles Detroitas "Red Wings" sastāvā izpildīja kanādietis Billijs Teilors seniors.

25 gadus vecajam Draizaitlam, kurš pagājušajā sezonā bija NHL rezultatīvākais spēlētājs ar 110 punktiem (43 vārti + 67 piespēles), līdz šim karjeras rekords bija piecas rezultatīvas piespēles vienā spēlē.

"Oilers" rindās aizvadītajā spēlē kanādietis Konors Makdeivids guva vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, tikmēr viņa tautietis Džeimss Nīls guva divus vārtus.

Vēl uzvarētāju labā kanādietis Raiens Ņūdžents-Hopkinss atzīmējās ar trim punktiem (1+2).

NHL šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs patlaban ir Makdeivids ar 22 punktiem (8+14). Viņam tuvākais sekotājs ir komandas biedrs Draizaitls ar 21 punktu (6+15).

Ziemeļu divīzijā, kur spēlē tikai Kanādas komandas, "Oilers" ar 10 punktiem 11 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Senators" atrodas pēdējā pozīcijā ar trim punktiem deviņos mačos.

Citā spēlē Bufalo "Sabres" mājās ar rezultātu 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) piekāpās Ņūdžersijas "Devils".

Kā zināms, latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons šosezon "Sabres" komandai traumas dēļ nevar palīdzēt. 

"Devils" sastāvā kanādiešu vārtsargs Ēriks Komrī atvairīja 30 metienus un guva savu pirmo uzvaru NHL kopš 2018. gada marta, kad viņš vēl pārstāvēja Vinipegas "Jets". Viņam šī bija pirmā spēle kopš 2019. gada decembra, kad viņš vēl bija Detroitas "Red Wings" paspārnē. 25 gadus vecajam vārtsargam šī bija tikai devītā spēle NHL karjerā.

"Sabres" rindās vārtus guva kanādietis Kērtiss Lazars, kā arī aizsargi Rasmuss Dālīns no Zviedrijas un Rasmuss Ristolainens no Somijas.

"Devils" sastāvā kanādietis Maikls Makleods un amerikānis Mailss Vuds katrs guva divus vārtus, bet vienreiz precīzs bija zviedrs Andreass Jonsons.

Austrumu divīzijā "Sabres" ar 10 punktiem 10 spēlēs ieņem sesto vietu, bet vienu pozīciju augstāk atrodas "Devils", kurai ir tikpat punktu, taču nospēlēts par vienu maču mazāk.

Filadelfijas "Flyers" svētdien mājās ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:1, 0:2, 1:0) papildlaikā pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Uzvarētāju sastāvā ar karjerā pirmo "hat trick" izcēlās 20 gadus vecais ASV hokejists Džoels Farabī, kuram šī ir otrā sezona NHL.

Savukārt uzvaras vārtus spēles papildlaikā guva amerikānis Kevins Heiss, kurš bija precīzs skaitliskajā vairākumā.

"Islanders" rindās ar 1+1 izcēlās kanādieši Metjū Barzals un Džošs Beilijs.

Austrumu divīzijā "Flyers" ar 15 punktiem ieņem otro vietu, bet "Islanders" ar astoņiem punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu