Līdzīgi kā Briedis, arī Gasijevs nākamo cīņu plāno aizvadīt pavasarī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Murats Gasijevs
Oleksandrs Usiks un Murats Gasijevs Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievijas bokseris Murats Gasijevs savu nākamo cīņu plāno aizvadīt martā vai aprīlī, vēsta portāls "Boxing Scene", atsaucoties uz Krievijas Boksa federācijas ģenerālsekretāru Kirilu Ščekutjevu.

Jau vēstīts, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis ringā plāno atgriezties marta beigās un, iespējams, tas notiks smagsvaru kategorijā.

Pavasarī savu nākamo cīņu plāno aizvadīt arī Gasijevs, kurš ir bijušais WBA un IBF pasaules čempions pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kg).

Tāpat kā Briedis, arī Gasijevs karjerā vienīgo zaudējumu piedzīvojis pret ukraini Oleksandru Usiku. Krievijas bokseris ir pārgājis uz smagsvaru kategoriju.

"Mūsu prioritāte ir Gasijeva atgriešanās ringā ar pēc iespējas labāku sportisko formu," norādīja federācijas ģenerālsekretārs.

"Mēs ticam, ka viņš var kļūt par pasaules čempionu [smagsvaros]. Un, protams, mūsu prioritāte ir aizvadīt cīņas Krievijā," turpināja boksera pārstāvis.

"Domāju, ka nākamnedēļ būs paziņojums par Murata nākotni. Domāju, ka nākamā cīņa varētu notikt martā vai aprīlī," piebilda Ščekutjevs.

Gasijevs līdz šim karjeras virsotni sasniedza 2018. gadā, kad uzveica Kubas bokseri Junielu Dortikosu un apvienoja WBA un IBF čempiona jostas.

Pēcāk viņš piedzīvoja zaudējumu Pasaules boksa supersērijas finālā, piekāpjoties jau minētajam Usikam, kurš nu karjeru arī turpina smagsvaros.

Kopš zaudējuma Usikam pagāja vairāk nekā divi gadi, līdz Gasijevs atgriezās ringā. Tas notika pērn 31. oktobrī, kad viņš debitēja smagsvaros ar uzvaru pret Nuri Seferi no Albānijas.

27 gadus vecais Gasijevs karjerā izcīnījis 27 uzvaras (20 nokauti) un cietis vienu zaudējumu.

Savukārt 36 gadus vecais Briedis karjerā guvis 27 uzvaras (19 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Briedis patlaban ir IBF pasaules čempions pirmajā smagajā svarā, taču viņš apsver domu pāriet uz smagsvaru kategoriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu