Rīkotāji atkārtoti apstiprina, ka Tokijas olimpiskās spēles šogad notiks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tokijas olimpisko spēļu olimpiskie riņķi
Tokijas olimpisko spēļu olimpiskie riņķi Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji otrdien atkārtoti apstiprināja, ka sacensības šovasar notiks kā plānots, ziņo AFP.

Olimpiādes direktors Joširo Mori otrdien piedalījās sanāksmē ar Japānas valdības pārstāvjiem, atkārtoti uzsverot, ka spēles notiks kā plānots.

"Mēs sarīkosim olimpiskās spēles neatkarīgi no tā, kāda būs Covid-19 situācijas attīstība. Mums ir jābeidz diskutēt par to - spēles rīkot vai nerīkot. Mums tās ir jāsarīko. Šīs būs jauna veida olimpiskās spēles," sacīja Mori. 

Japāna plāno sākt masveida vakcināciju pret jauno koronavīrusu maijā, tikai divus mēnešus pirms pārcelto Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas.

Pirmie rindā uz bezmaksas vakcīnu ir 10 000 medicīnas darbinieku, kuriem sekos 50 miljoni iedzīvotāju paaugstinātās riska kategorijās, tostarp ar hroniskām slimībām un vecāki par 65 gadiem.

Sabiedrības atbalsts olimpiskajām spēlēm ir strauji mazinājies, un nesen Japānā veikta aptauja parādīja, ka vairāk nekā 80% iedzīvotāju uzskata, ka olimpiskās spēles būtu jāatceļ vai arī vēlreiz jāpārceļ.

Tokijas olimpiskās spēles tika pārceltas par gadu, un to norise plānota no 23.jūlija līdz 8.augustam. Savukārt paralimpiskās spēles šovasar iecerētas no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liedza sportistiem pērnvasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles, un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu