Video ⟩ IZM un LHF informē par pasaules hokeja čempionāta norisi Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp

Izglītības uz zinātnes ministrija (IZM) un Latvijas Hokeja federācija (LHF) preses konferencē informē par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta norisi Rīgā.

Plānots, ka preses konferencē piedalīsies IZM ministre Ilga Šuplinska (JKP), IZM valsts sekretāra vietnieks un Sporta departamenta direktors Edgars Severs, LHF prezidents Aigars Kalvītis un pasaules čempionāta orgkomitejas pārstāvis, SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis.

Latvija rīkos visu 2021.gada pasaules čempionātu hokejā, otrdien lēma Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF). 2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

IIHF Padome lēmumam rīkot turnīru vienā vietā par labu minēja Covid-19 pašreizējās problēmas, kā arī dažādus tehniskus iemeslus. Turpinoties nenoteiktībai starptautisko ceļojumu ierobežojumos, "Padome uzskata, ka visu komandu uzturēšanās Rīgā visā turnīra laikā un izvairīšanās no ceļojumiem starp divām sacensības uzņemošajām valstīm ir drošākais un izmaksu ziņā efektīvākais pasākuma rīkošanas veids".

Šī gada pasaules čempionātu bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

Pamatturnīra spēlēs "Arēnā Rīga" spēkiem mērosies B grupas komandas - Latvija, Kanāda, Somija, Vācija, ASV, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna.

Savukārt turpat blakus Olimpiskajā sporta centrā, kur tiks ierīkots ledus laukums ar 6000 skatītāju vietām, spēlēs A grupas izlases - Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Dānija un Lielbritānija.

"Arēnā Rīga" notiks arī divas ceturtdaļfinālu spēles, abi pusfināla mači un izšķirīgās cīņas par medaļām.

Tikmēr stadiona "Daugava" ledus halle, kuras būvniecību plāno pabeigt marta beigās, paredzēta kā treniņu vieta.

IIHF ziņo, ka turnīra visu 16 komandu pārstāvji apmetīsies vienā viesnīcā.

Tiek atzīmēts, ka "Arēna Rīga" un Olimpiskais sporta centrs atrodas aptuveni 150 metru attālumā viens no otra, kas nepieciešamības gadījumā IIHF ļaus īstenot "burbuļa" koncepciju.

Savukārt, ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabotos tik ļoti, ka skatītājiem būtu atļauts vērot spēles klātienē, IIHF kopā ar sacensību Organizācijas komiteju būtu gatava trīs dienu laikā kopš Latvijas valdības akcepta noorganizēt biļešu tirdzniecību.

Latvija pasaules čempionātu hokejā uzņems otro reizi. 2006. gadā Rīgā pasaules meistarsacīkstes notika "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu