Deviņas komandas iegūst licenci dalībai Latvijas futbola virslīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" komanda svin 2020. gada Latvijas futbola virslīgas čempionu titulu
"Riga FC" komanda svin 2020. gada Latvijas futbola virslīgas čempionu titulu Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Deviņi Latvijas futbola klubi saņēmuši Latvijas Futbola federācijas (LFF) A licences, kas sniedz iespēju piedalīties virslīgas čempionātā.

LFF vēsta, ka lēmumu par deviņu licenču piešķiršanu trešdien pieņēma LFF klubu licencēšanas pirmās instances padome. Divi no pretendentiem pēc attiecīgo kritēriju neizpildīšanas licences nav saņēmuši.

Lēmumi pieņemti pēc visu klubu licencēšanas procesā atrunāto kritēriju atbilstības pārbaudes.

Zināms, ka 2020./2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā noteikti spēlēs čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", Jūrmalas "Noah", "Metta" un "Daugavpils".

LFF A licences nav piešķirtas "Jelgava" un "Auda" vienībām. Saistībā ar Jelgavas vienību šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu finanšu, personāla un administratīvo, sporta un infrastruktūras kritēriju neizpildi. Tikmēr "Auda" nav atbildusi LFF Klubu licencēšanas noteikumu sporta un infrastruktūras kritērijiem.

Saskaņā ar LFF Klubu licencēšanas noteikumiem lēmumu var pārsūdzēt LFF Apelāciju komitejā piecu darba dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas.

Virslīgas čempionāta jaunās sezonas sākums paredzēts marta vidū.

Pagājušajā sezonā virslīgas čempionātā spēlēja astoņi no deviņiem klubiem, kas šobrīd ieguvuši A licenci, kā arī "Jelgava". Viņu vidū nebija Jūrmalas "Noah", bet debiju virslīgā piedzīvoja "Tukums 2000"/TSS, kas jaunajā sezonā spēcīgākajā čempionātā neplāno piedalīties.

2019./20.gada sezonā jau trešo reizi pēc kārtas virslīgā uzvaru svinēja "Riga", bet Latvijas kausu ieguva "Liepāja".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu